Publicitat
Comunicació · 3 de Juny de 2013. 10:46h.

"L'independentisme friki està destrossant les formes culturals"

Valentí Puig critica que Mas "va caure en el tot o res que històricament ha estat tan perjudicial per al catalanisme polític"

"L'independentisme friki està destrossant les formes culturals"

Valentí Puig

L'escriptor Valentí Puig ha criticat el president de la Generalitat, Artur Mas, per prémer "l'accelerador, tot deixant la coalició CiU en un desconcert que cada vegada és menys soterrat".

En un article a El País, considera que el president, després dels resultats electorals del 25-N, "va poder tornar a la seva petició de pacte fiscal amb una formulació nova i imaginativa, però va caure en el tot o res que històricament ha estat tan perjudicial per al catalanisme polític".

L'articulista considera que "el traçat de ponts amb Madrid és molt precari, la gestió de l'urgent es retarda, l'independentisme friki està destrossant les formes culturals i els articulistes del sobiranisme segueixen sense reconèixer la seva responsabilitat en l'error".

També lamenta que "ni tan sols sabem quins són els estats d'opinió no ja a Convergència i al seu grup parlamentari sinó en el si de l'Executiu de la Generalitat".

En aquest sentit, Puig expressa que "l'absència d'imaginació política és detectable en un polític com Mas, la rendibilitat institucional inicialment va semblar voler nodrir-se de la gestió eficaç i no de la ruptura amb l'Estat".

"Després -afegeix-, entre el possibilisme i el victimisme va preferir el victimisme i això el lliura a ERC i li cedeix no pocs vots. Perdre la confiança en els propis pal·liatius a la crisi, sumar-se a l'heterogeneïtat de la manifestació de l'11 de setembre i convocar noves eleccions és molt de temps perdut".

Valentí Puig considera que "la pregunta substancial segueix sent per què Convergència no va aprofitar les seves hores a l'oposició per a formular un catalanisme del segle XXI, si és que li pot injectar futur al catalanisme després dels últims salts al buit. Els vells tòtems del catalanisme de la transició estan en via morta i el descrèdit institucional és greu".

Finalment, l'escriptor posa de manifest que "no hi ha tòtems de recanvi sinó una societat desconcertada i imprevisible reactiva. La soledat política de Mas és cada vegada més la del porter davant el penal".

Publicitat
Publicitat

47 Comentaris

Publicitat
#30 BEJOTA, BCN, 07/06/2013 - 14:35

Los empresarios asistentes a las jornadas del Círculo de Economía, que se han inaugurado este jueves en Sitges (Barcelona), han rechazado el mensaje ?entre victimista y esperanzado con la independencia de Cataluña

#29 BEJOTA, bcn, 04/06/2013 - 13:10

Los empresarios rechazan el mensaje separatista de Artur Mas
30/05/2013 - 18:50
Diálogo Libre

#28 Terraxa, Terrassa, 04/06/2013 - 08:34

Aquest home de què viu?
Em consta que va treballar al govern balear, però ara ja no, fa col·laboracions periodístiques i ha publicat llibres, però d'això no es viu.
Un paio que pot sopar al Rhin de Santander i a La Balsa ha de tenir bons ingressos.
Repeteixo, de què viu?

#28.1 pau, BCN, 04/06/2013 - 13:41

quan un és un ignorant com tu, el millor és callar-se. Valentí Puig és un dels millors intelectuals d'aquest país. I viu de la seva feina de crític cultural i escriptor.

#28.2 ambaixadorCAT, Figueres, 04/06/2013 - 16:25

pau,
ara a tot se li diu intel·lectual... només he vist que arguments superficials buits.

#28.3 Terraxa, Terrassa, 04/06/2013 - 17:19

Tinc tot el dret de parlar, només faltaria que només poguessin parlar els "intel·lectuals", això és el que agradaria a alguns, el despotisme il·lustrat.
Doncs NO, Pau, t'hauràs de FOTRE.
Tots els ciutadans som lliures d'expressar-nos -correctament- en espais públics. I a vegades, incorrectament.

#27 Claüc, Sabadell, 03/06/2013 - 23:33

Diu que en Mas ha preferit fer el vistimisme.

Quan un fa el victimista, vol dir que es queixa que el tracten malament, malgrat que en realitat el tracten bé.

Per tant, aquest senyor, en Valentí Puig, creu que Espanya tracta bé a Catalunya?

Està tot dit!

#26 Gavarres, Girona, 03/06/2013 - 21:54

Si tan interès te amb el catalanisme del sXXI perquè no el pensa ell? Si tan fàcil es que digui com fer-ho. Que pretén?una nova manera de ser català dins Espanya?com si res?amb quin criteri? Perquè pugui dormir content? no s'adona que el que es decideix ara es la supervivència i la qualitat vida