Publicitat
Comunicació · 28 de Juny de 2020. 19:15h.

"L'independentisme ha cremat les seves naus"

Víctor Saura, periodista: "Catalunya no està en disposició d'una nova aventura"

"L'independentisme ha cremat les seves naus"

El periodista Víctor Saura ha afirmat en una entrevista a e-notícies que "l'independentisme ha cremat les seves naus" amb el procés i considera que "no em sembla que Catalunya estigui en disposició d'una nova aventura com aquesta".

Saura, que va escriure un article en 2016 titulat "Amb el Constitucional no 'va començar tot'", ha assenyalat que el procés "va començar quan Convergència es va emmotllar al nou escenari" i ha negat que fos a partir de la sentència de l'Estatut: "ells tenen una capacitat per a imposar el relat i és el relat que s'ha imposat".

"Podem fer una enquesta pel carrer i de cada deu persones, nou estarien convençudes que la sentència de l'Estatut és la que inicia el procés independentista" ha lamentat Víctor Saura, i ha assenyalat que "les masses no estaven agitades" els dos anys següents a la sentència.

També ha reconegut que "sempre hi ha hagut una majoria social prou àmplia que sent molt els colors de Catalunya", però considera que el procés sobiranista es va generar per "la rivalitat de dos partits per aconseguir l'hegemonia d'aquest pastís". "Han portat les coses a un extrem que segurament molts dels dirigents d'aquests partits creien que no s'havia d'arribar", ha exposat.

A més ha remarcat que "no crec que Artur Mas fos mai indepe". "Artur Mas es va trobar en una espiral molt complicada de gestionar en la qual havia de governar, havia de liderar un partit que estava una mica en descomposició, tenia una competència d'un altre partit que li discutia l'espai, tenia una crisi de cavall, es ficar en una espiral i va fer el simulacre el 9-N".

Víctor Saura ha analitzat el paper d'alguns mitjans de comunicació amb el procés i ha assenyalat que el Grup Grup Godó "s'uneix a aquesta causa, es posa la manta al cap d'una manera força insòlita tenint en compte que és propietat d'un gran d'Espanya". "És una cosa que a mi em va semblar bastant al·lucinant", ha reblat.

El periodista també ha criticat el paper dels mitjans públics catalans i ha dit que Catalunya Ràdio i TV3 "en molts moments han semblat els mateixos". En aquest sentit, ha subratllat que "no han deixat de massacrar totes les hores del dia aquestes mateixes idees".

Víctor Saura és periodista, va treballar durant onze anys a El Triangle, cinc com a director adjunt; i també és autor del llibre "La Catalunya més fosca. Retrats d'impotència i impunitat" (Editorial Base), publicat al 2009.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 DE CAP MANERA, Barcelona, 29/06/2020 - 13:36

Estan atents al que ells enomenan "l'enemic" pacientment i esperan el moment per tornar a saltar
Ho han repetit i repetit, HO TORNAREM A FER

NI S'HAN PENEDIT
NI S'HAN AMAGAT DE DIR-LO
Una ideologia SENSE SENY I AMB FANATISME, no s'acaba mai

Els "inocents" son els altres, tots aquets que van dient "s'acabat", d'aixo res de res

#6 antonio, Madrid, 29/06/2020 - 08:16

Buena entrevista. Pero ahí se ve el gran problema de la prensa en España. El Sr. Saura es un milintante de la izquierda... militante, que no periodista. Nos critica el PP pero pasa de puntillas con las corrupciones del PSOE. Un mal periodista, y ya estoy entendiendo que no hay periodismo en nuestro país, solo militantes.

#5 Alejandro , Santa Coloma de Gramanet, 29/06/2020 - 07:16

El proces se inicia con los recortes salvajes que hizo Mas, y las protestas que hubo delante del Parlament, sobre todo la manifestacion que hubo para protestar por esos recortes y en contra del gobern y que Mas astutamentela deribo a que la manifestacion queria la independencia para evitar los recortess que dijo que venian de Madrid

#4 Pepon, Bcn, 28/06/2020 - 22:36

El nacionalcatalanismo es maestro en reescribir la historia y en marginar al crítico o disidente. Es una ideología totalitaria.

#3 Pepe, Alacant, 28/06/2020 - 21:54

El Sr. Saura se equivoca. La razón y la conveniencia nunca han estado presentes en el ideario independentista, si pueden, lo volverán a hacer aunque arda Troya, y pueden porque siguen estando respaldados por muchísimos catalanes, y por un gobierno central que les teme.