Comunicació · 27 de Maig de 2020. 10:04h.

L'independentisme manarà al CAC pel vot de qualitat del president

La dimissió de Salvador Alsius deixa els dos bàndols empatats

L'independentisme manarà al CAC pel vot de qualitat del president

El periodista Salvador Alsius ha renunciat al càrrec de vicepresident del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC), segons recull el Butlletí Oficial del Parlament i al Diari Oficial de la Generalitat en una resolució de l'11 de maig.

Alsius considera, segons ha explicat a l'ABC, que ha "arribat el moment". "M'acosto ja als 72 anys d'edat i vull dedicar-me més i millor a la meva família", ha afegit. Amb aquesta baixa, l'independentisme perd la majoria absoluta al CAC.

Actualment, al CAC hi ha quatre membres, tres dels quals en funcions -Roger Loppacher, Carme Figueres i Daniel Sirera- i una quarta -Yvonne Griley- amb el mandat vigent fins al juliol. L'efecte immediat de la decisió d'Alsius és l'equilibri dels consellers en l'ens públic.

En diverses ocasions, Loppacher, com a president del CAC, ha hagut de fer ús del seu vot de qualitat per desequilibrar les votacions de l'organisme públic a causa de les renúncies dels consellers que s'han anat produint. Amb aquesta nova situació, el president haurà de tornar a utilitzar aquesta potestat perquè el CAC queda dividit dos a dos.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 ferran, jonestown, 28/05/2020 - 00:33

loppacher exemple de vividor...

#3 Sergi Sergio, Barcelona, 27/05/2020 - 14:31

El CAC es otra mamandurria mas, otro chiringuito mas, para que los vivales, vividores y parasitos patrioticos vivan de p madre y sigan mamando del erario publico, no tiene otro objetivo que mantener a la tropa bien comida y bien servida.Si se cerrara Catalunya no notaria absolutamente nada, solo lo notarian estos chupopteros.

#2 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 27/05/2020 - 13:19

El que no entenc es perque voten.

#1 Menjamela Grandi, Anapurna, 27/05/2020 - 10:19

Más allá de los desorbitados sueldos injustificados que cobran los sesgados zánganos de ese chiringuito, ¿a quién le importa lo que diga o haga el CACa ?