Publicitat
Comunicació · 15 de Juliol de 2019. 20:10h.

L'independentisme perd el suport del The Guardian

El diari britànic qüestiona les crítiques a Rosalia per emprar "cumpleanys"

L'independentisme perd el suport del The Guardian

The Guardian va publicar un article aquest passat divendres en el que afirma que les “castellanades” de la cantant Rosalía a la cançó “Milionària” -com ara fer servir 'cumpleanys' en comptes del terme normatiu 'aniversari'- molesten els “puristes de la llengua” perquè “dilueixen l'idioma”.

“L'estrella del pop catalana, Rosalía, ha molestat els puristes de la llengua amb el seu primer single gravat en català per utilitzar castellanades que els crítics diuen que dilueixen l'idioma”, assegura el diari britànic, encara que la cançó -segons assenyala el rotatiu- “va rebre dos milions de visites a Youtube durant les primeres 24 hores”.

The Guardian també considera que “moltes persones, especialment a l'àrea de Barcelona, barregen l'espanyol amb el seu català per disgust dels puristes”.“El fet que la major estrella internacional d'Espanya sigui una catalana que canta en espanyol és una font d'irritació per als nacionalistes catalans, molts dels quals preferirien una Catalunya monolingüe”, manifesta el diari.

També recorda que el president de la Generalitat, Quim Torra, no va felicitar Rosalía quan va guanyar dos Grammy llatins el novembre de 2018.

Aquest article contrasta amb els que el diari britànic ha publicat darrerament a favor del procés independentista. Entre els quals, hi ha un que assegurava que Catalunya estava “preparada per a la independència” i considerava que “és hora que se'ls doni l'oportunitat dirigir els seus propis assumptes”.

The Guardian, a més, va publicar una carta signada per 400 acadèmics, com Noam Chomsky, Yanis Varoufakis, Jane Mansbridge o Fiona MacKay, en la que exigien “la retirada immediata de l'amenaça de pena de presó, així com el tancament de la causa penal” contra els membres que van formar de la sindicatura electoral organitzada per l'1-O.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#8 Jordi BR, L'H, 16/07/2019 - 10:18

L'inmensa majoria de la gent s'ha d'alegrar i s'alegra de l'èxit de Rosalia (tingui la ideologia que tingui). Dien de Torra, però Rufián és fervent defensor per exemple. Per cert The Guardian parla de puristes de la llengua o d'independentistes???? Rigooooor

#8.1 Oriol, BCN, 16/07/2019 - 23:55

Nano, els demanes un esforç intel·lectual que els sobrepassa. (D'altra banda, reconec que començo a estar una mica cansat de la polèmica entorn de la Rosalía, i fins i tot de la mateixa Rosalía.)

#7 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 16/07/2019 - 02:50

Fixeuvos com es presenta ara l´Antoniu Baños :

"Antonio Baños @antoniobanos_
Ciutadà de la República Catalana"

Aixo si. Lo de cobrar ho fa aqui a la Terra.

#6 Intelectual Brutaaal, Tabarnia del Llobregat, 15/07/2019 - 23:37

Això passa per no pagar la mensualitat al think tank de The Guardian com toca, cony.

#5 errefejota, Dragonland, 15/07/2019 - 22:24

No me imagino a The Guardian reprendiendo a Gorilllaz por utilizar guerrilla en lugar de little war. Hasta ahí son ridículos estos supremacistas.

#5.1 ivan, el vallès, 16/07/2019 - 07:43

Guerrilla es una palabra aceptada en inglés con el mismo uso que el original, normalmente utilizan «guerrilla warfare»

#4 Catdebcn, Barcelona, 15/07/2019 - 22:18

M'agrada el català de Barcelona, amb aquest deix tan característic barceloní, les vocals ben pronunciades, neutres, obertes i tancades, paraules sencilles, que no preténen ser puristes, barco, serenitat, caliu........ Sóc de Barcelona, per damunt de tot. Jajajajajaja

#4.1 Oriol, BCN, 16/07/2019 - 23:54

Ehem... serenitat i caliu no són "puristes"? Són paraules plenament catalanes, de quina figuera baixes?