Publicitat
Comunicació · 27 d'Abril de 2020. 10:59h.

L'independentisme s'impacienta

Vicent Partal: "tornem-ho a fer"

L'independentisme s'impacienta

El director de Vilaweb, Vicent Partal, ha exposat en el seu editorial que "tres anys després de la proclamació de la independència, és evident que no vivim en la república que volíem" i ha remarcat que "no ho vam saber fer a la primera i això, com és ben evident, té un preu especialment greu aquests dies de mort i pandèmia". "Tornem-ho o fer", reclama.

Partal admet que "els nostres polítics van absolutament perduts", però recorda que "anaven tan perduts o encara més el 2006 i que això no va poder frenar la primera gran onada del procés". També reconeix que "l'estratègia del 'govern efectiu' és un fracàs complet, malgrat la bona voluntat posada pel president Torra i uns quants més".

"Tres anys després -diu-, és evident que el Consell per la República no ha funcionat i que el president Puigdemont, per la raó que sigui, o no vol assumir o no sap assumir o no es veu capaç d'assumir el paper que la legitimitat històrica ha dipositat en les seves mans". I sobre JxCat, el periodista apunta que "continua sense atrevir-se a trencar definitivament amb les restes de la pitjor Convergència i consent, per activa o per passiva, aberracions com el pacte amb el PSC a la Diputació de Barcelona".

Vicent Partal també fa referència a ERC i critica que "fuig cames ajudeu-me del nacionalisme i la unilateralitat, fuig, encara que ells no vulguin saber-ho, de la independència, somiant ser el PSC S.A. del nostre futur". "I han encimbellat un personatge, Gabriel Rufián, prou irresponsables per a fer broma amb 155 monedes enmig del moment més difícil. El conec personalment i només puc dir que res d'allò que puga dir o fer no em sorprendrà", sentencia.

REspecte a la CUP, diu "ha desaparegut i ningú no sap on és". D'altra banda, critica que "els intents de fer una cosa nova, d'inventar-se alguna alternativa, no han reeixit". "Hem vist nítidament com hi ha gent que amb una mà ens fabrica tsunamis i amb una altra ens atonyina amb els Mossos", subratlla. Partal també posa en relleu que els presos "continuen injustament a la presó" i retreu a la consellera de Justícia, Ester Capella, que "els discrimina negativament i els ho fa passar pitjor que a cap altre pres".

Finalment, el periodista destaca que el coronavirus i "la mala gestió" de Madrid "ha posat més que mai en relleu la urgència de construir una república pròpia independent com a única manera sensata de bastir a curt termini un país millor per a tots". "No tinc cap dubte que als carrers continua havent-hi la gent necessària per a fer possible la revolució, dels conceptes, de les prioritats, de la vida, que tan urgentment ens cal ara", conclou.

Publicitat
Publicitat

56 Comentaris

Publicitat
#49 Xavier, Sabadell, 28/04/2020 - 16:02

Un Holygan, un radical, que ahora muerde la mano que le da de comer, no estará conforme con las subvención a su panfleto y claro. Su medio es al periodismo lo que su ideología a la democracia.

#48 Fer, BCN, 27/04/2020 - 20:34

Valencià i home de bé, no pot ser. Nunca una dita a podido ser mas exacta.

#47 Marc, Barcelona, 27/04/2020 - 20:19

Volver a hacer el ridículo?, pero si lo hacéis cada día, no necesitáis de nuevas performance.

#45 Luisnomeacuerdo , Cuenca, 27/04/2020 - 19:01

Pues nada que objetar si el Estado en defensa del ordenamiento jurídico y la integridad territorial de España se ve obligado a aplicar a los groñordos antiesteladina 1714mg , alternando con 155plus forte para que se les aclaren las ideas a esten payaso y a todos los que meten los perros en el monte amarillo y luego salen por patas.

#44 Pan con tomate y jamón Ibérico, Catalaunia quo vadis..., 27/04/2020 - 18:56

A ver Partal... ¿que haría tu panfleto sin el engrase de la coima del poder catalanista...? ¿Te imaginas que la secta separatista pierde las elecciones...? ¡tranquilo hombre... no te lo hagas encima...!