Publicitat
Comunicació · 10 de Setembre de 2012. 10:31h.

"Llegeix història, Pilar!"

Marhuenda a Rahola: "Catalunya mai ha estat independent i la Diada és un invent"

"Llegeix història, Pilar!"

Rahola i Marhuenda

El director de La Razón, Francisco Marhuenda, ha tingut una picabaralla amb Pilar Rahola a 'El món a RAC1', en la qual li ha etzibat que "a mi no em desqualificaràs perquè no dic bestieses, sóc professor titulat de la Universitat". També li ha retret que "no cal ser despectiu".

Rahola li ha retret "reinventar la història", però Marhuenda ha insistit que "Catalunya no ha estat mai independent". "Qualsevol medievalista et dirà que Catalunya mai ho ha estat", ha afegit, a més de recomanar que "és qüestió de llegir una mica la història medieval de Catalunya".

En aquest sentit ha assegurat que "els catalans i les seves elits van acceptar Felip V". "Si, l'aplaudíem pels carrers", ha ironitzat Rahola, que ha explicat que "fins al segle XIX vam tenir ambaixades i moneda pròpia".

"Llegeix història, de veritat, Pilar!", ha pregat el director de La Razón, a més de sentenciar que "la Diada és un invent". "Si us plau, home, de veritat!", s'ha indignat.

Publicitat
Publicitat

143 Comentaris

Publicitat
#59 Cigronet, SFG, 11/09/2012 - 16:25

Marhuenda dels collons!!! em fas dir. Si la nostra Diada és un invent, què no serà la vostra "merienda de negros que és la vostra Inconstitución-06.12.)". I si tan professor ets, explica'ns quans pobles vau anorrear i aniquilar per les vostres finalitats criminals i robar-los les riqueses... com ara

#59.1 Jan Pol Pot, Barcelunya World, 11/09/2012 - 17:28

Garbancito, esos pueblos que se "arrasaron" fue el mayor negocio de los catalanes porque pactaron con el archiduque Carlos derecho a comerciar en America porque hasta entonces no se les permitia a los catalanes. Tan malo fue el Borbon que a pesar de la traicion lo concedió

#58 Jordi, Terrassa, 11/09/2012 - 12:47

Els que argumenten que Catalunya no ha existit, manipulen la historia, per que confonen Corona amb Regne.
La corona era una cosa personal, dinastica i els regnes eren terriotoris. La Corona d'Aragó estava formada pel regne d'Arago i els comptats sota el Casal de Barcelona, coneguts com Cathalunya.

#57 Jordi, Terrassa, 11/09/2012 - 12:40

Per tots el que no entenguin que era la Corona d'Aragón...

http://tinyurl.com/TimelineCatalunya

si voleu anar al gra, aneu fins l'any 1137 i llegiu...

molt interessant!!!

#56 Jan Pol Pot, Chateaulogne (Castilla dicha en frances), 11/09/2012 - 11:05

La diada deberia ser Sant Jordi, que lo celebra todo el mundo en paz y es algo genuino de aqui. El 11 S es como el dia del orgullo gay, en lugar de desfilar gays desfilan indepes y el resto se los queda mirando. La diferencia es q el orgullo gay no es festivo y el 11S si

#55 Núria, Reus, 10/09/2012 - 22:16

Els espanyols fan com els nazis, que neguen l'Holocaust. De totes maneres, encara que tingués raó, cap país de l'Amèrica, per exemple, havia estat independent fins que s'hi van proclamar. El Poble és qui decideix què vol ser. Espero que això ho puguin entendre fins i tot els feixistes com aquest.

#55.1 Kropotkin, Vic, 11/09/2012 - 09:53

¿Como vosotros? Ni hablar. Aún nos queda dignidad. Cree el ladrón que son todos de su condición.