Publicitat
Comunicació · 29 d'Agost de 2019. 10:06h.

Lluís Foix: "el procés no ha portat enlloc"

"Voler repetir-lo em semblaria una temeritat"

Lluís Foix: "el procés no ha portat enlloc"

El periodista Lluís Foix ha manifestat en un article a El Punt-Avui que "les coses no han anat bé a Catalunya" i ha subratllat que "els resultats del procés polític engegat amb la sentència del Tribunal Constitucional el juliol de 2010 no ha portat enlloc".

Foix recorda fets com l'actitud del govern Rajoy, les lleis del 6 i 7 de setembre de 2017, la DUI, el 155, l'empresonament de mig Govern, la marxa del president i quatre consellers a l'estranger i el judici al Tribunal Suprem i, en aquest sentit, exposa que "tantes coses sense aportar solucions per cap de les bandes no han produït un balanç positiu".

El columnista apunta que "una primera aproximació per sortir de l'entrebanc en què ens trobem seria admetre que el procés, tal com s'ha plantejat i arran dels esdeveniments que tots hem viscut, ha entrat en un carrer sense sortida". "Voler repetir el procés, tal com insisteixen alguns sectors de l'independentisme em semblaria una temeritat", sentencia.

També creu que aquesta Diada estarà "marcada pel cansament de tanta gestualitat, de tantes manifestacions, de les emocions de centenars de milers de catalans que es pensaven que la independència estava a l'abast si es volia forçar l'Estat a no tenir més remei que atorgar-la".

Finalment, adverteix que "la independència de Catalunya no es produirà en contra d'Espanya i sense la complicitat i el reconeixement d'Europa". "La independència de Catalunya, en tot cas, em sembla que no s'aconseguirà des de dintre, i encara menys amb el suport internacional. Caldrà fer veure a Espanya, alhora, que les coses no poden continuar com fins ara", conclou.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#25 Fierecita, Montgat, 31/08/2019 - 07:26

Sr. Luisito que "el proceso no ha llevado a ninguna parte"? querrá decir a ningún siti bueno, porque a los malos hemos llegado a casi todos.
Que tertuliano mas chuli, me recuerda a los saltos que dan la ratas cuando el barco se hunde.

#24 Marti, Palafrugell, 30/08/2019 - 07:54

A les tertúlies del Cuní, la posició d'aquest senyor era de una calculada ambigüitat, és una persona que, com tantes, s'aixopluga on més li convé.

#23 Canatenc, Canet de Mar, 29/08/2019 - 20:29

Aquesta vegada estic d'acord amb en Foix, però molt em temo que continuarà, hi ha massa gent vivint d'aquesta història i que si no fos per això no tindria ni ofici ni benefici.. Una llàstima per Catalunya i pels Catalans, per tots per els que creuen una cosa i pels altres, al final tot està aturat

#22 botifler1914, Sinitaca, 29/08/2019 - 17:28

Nadie piensa en la mitad larga de catalanes que no queremos dejar de ser españoles.

#22.1 Fierecita, Montgat, 31/08/2019 - 07:30

Creo que te equivocas. Todos los catanes somos y queremos ser españoles, hispaños e ibéricus jeje.
Solo los tractorianos quieren dejar de serlo para seguir con el lloriqueo.

#20 Garro Fera, València, 29/08/2019 - 15:07

Fa anys a aquest paio el tenien com a “cuota catalana”, com a autonomista, a les nefandes tertúlies de RNE. Per cert, que parla fatal el castellà, casi pitjor que el català. Aquest paio és, simplement, un arribista que sempre vol volar en el sentit del vent. Mal vent se l´emporti d´una vegada!