Publicitat
Comunicació · 4 de Desembre de 2012. 14:05h.

L'Oficina Antifrau demanda e-notícies i el jutge ens absol

Fins a tres càrrecs de l'organisme van declarar durant la vista oral

L'Oficina Antifrau demanda e-notícies i el jutge ens absol

Carles Quílez, director d'Anàlisi de l'Oficina Antifrau, durant el judici

El jutjat de primera instància número 30 de Barcelona ha desestimat una demanda del director d'anàlisi de l'Oficina Antifrau, Carles Quílez, contra el director d'e-notícies, Xavier Rius, per presumpta vulneració del dret a l'honor. El demandant, que ha recorregut la sentència, reclamava una indemnització de 75.000 euros.

La vista oral, que va tenir lloc el passat 30 de juliol, va comptar amb tres càrrecs que van declarar contra e-notícies: la cap de premsa, Lourdes Perramón; el cap de gabinet, Vicente López, i un tècnic del departament d'anàlisi, Ignacio Seco. També van fer costat a Carles Quílez dos periodistes d'El Periódico: Maika Navarro i Antonio Baquero.

El director d'Anàlisi de l'Oficina Antifrau va demandar e-notícies després que aquest diari informés que continuava al seu càrrec, llavors estava imputat per un presumpte delicte de suborn i revelació de secrets, malgrat que ell mateix havia explicat que necessitava "assistència psiquiàtrica" per un trastorn "d'ansietat amb trets depressius associats".

El jutge, en la sentència 169/2012, admet que la demanda "se enmarca en un entorno de conflicto entre la línea editorial del diario e-notícies y la Oficina Antifrau de Catalunya, en general, y el propio Sr. Quílez, en particular".

El magistrat també recorda "el carácter público" de Carles Quílez y "su condición de Director d'Anàlisi de la Oficina Antifrau y, en virtud de esa proyección pública, debe entenderse que la protección de su intimidad se diluye".

La sentència també destaca que totes les dades publicades per e-notícies "son ciertos, ninguno aparece modificado ni tergiversado, y todos ellos fueron expuestos por el perito" alhora que insisteix que totes les expressions sobre Carles Quílez "no son injuriosas ni insultantes ni vejatorias".

Lourdes Perramón, cap de premsa

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#10 Retip, Reus, 04/12/2012 - 22:03

Que un directiu es presenti al jutjat vestit per anar a plegar bolets i que s'assegui com un sac, ja diu prou de la seva poca categoria professional i de la qui el va contractar. Amb tipus així no és estrany que els resultats d'aquesta Oficina hagin estat zero.

#10.1 Pep, Bcn, 05/12/2012 - 09:34

Jajajaja 100% d'acord amb tu!

#10.2 Què fort !!!, CiUtat de la JustíCiU, 05/12/2012 - 14:07

Re tip, no fotis que robeu més del que ells poden investigar !!!

#9 Patateta, HOrta, 04/12/2012 - 21:12

Serà legal segons la opinió d'un jutge però etica i deontologicament és repugnant publicar l'informe assitencial mèdic d'una persona. Que sigui una persona publica no vol dir q els periodistes hagin de destapar dades diagnostiques i tractaments farmacologics , i més amb depen quines malalties

#7 Ramon, tot lliga, tot encaixa, 04/12/2012 - 19:04

Pels tanoques que no entenen el context de la cosa, CiU ja fa un parell d'anys que es vol carregar l'Oficina Antifrau, per raons òbvies.

#6 LOLA, BCN, 04/12/2012 - 18:40

Aquests de loficina antifrau sí que son un frau autèntic!!!!

#5 JJJ, BCN, 04/12/2012 - 16:27

La foto ho diu tot