Publicitat
Comunicació · 29 de Gener de 2010. 11:45h.

Losantos accepta la independència de Catalunya

"Hem pagat durant massa temps el peatge de que volem que es quedin amb nosaltres"

Losantos accepta la independència de Catalunya

Losantos, en una imatge d'arxiu

El periodista Federico Jiménez Losantos s'ha manifestat al seu bloc "sobre Catalunya i la que em sembla independència ineluctable, acceptada i finançada per la resta d'Espanya, el que convidaria a abreujar el tràmit i no a dilatar".

"Jo sempre defensaré la llibertat, sigui quina sigui la relació entre Catalunya i la resta d'Espanya, però, sincerament, crec que el model de progressiva negació de totes les llibertats a la Espanya de les autonomies és el català".

"I que d'aquest model despòtic, com més lluny, millor. Hem pagat durant massa temps el peatge de que volem que es quedin amb nosaltres. I jo no tinc ja més ganes d'aquesta companyia. El menyspreu amb el menyspreu", afirma.

Losantos exposa que "Espanya no té -o no tenia- un 'problema català'. El que patim des de fa molt -el segle de vida del nacionalisme català- és el problema espanyol a Catalunya, que consisteix a no tenir clara la idea nacional espanyola i, per tant, no saber, poder o voler abordar el repte del separatisme català, que té una debilitat essencial que convindria recordar: el nacionalisme com a projecte de secessió sempre va ser un projecte d'elits i no de la majoria del poble ".

"No obstant això, els Prat de la Riba, Cambó, Pujol o Montilla han acabat convencent a la classe dirigent madrilenya -política i mediàtica- del que no han pogut convèncer la majoria dels ciutadans de Catalunya. No obstant això, en les últimes dècades- i sobretot en aquests tristos anys zapateriles i rajoyanos- el projecte secessionista ha anat legitimats, consolidant i creixent a mesura que Catalunya anava corromput i, lògicament, acceptant o resignant al futur dissenyat per les seves elits ", argumenta.

El periodista considera que "l'Estatut de Catalunya, votat a Barcelona ia Madrid, és la prova d'aquesta metàstasi del càncer espanyicida. I sigui quin sigui el pastís que ens serveixi el Tribunal Constitucional -sempre genuflexa davant el nacionalisme-, ningú no té la cap dubte que el liberticidi secessionista continuarà, perquè ni l'Esquerra en el Govern ni la dreta que podria substituir posaran en dubte la legitimitat del separatisme català per deslegitimar la Nació ia la idea mateixa d'Espanya ".

També considera que "l'editorial conjunt dels onze diaris catalans insultant al Constitucional i ofenses trapella a la veritat històrica i política és per a mi la fita irreversible i la prova més clara que a Catalunya han cremat les seves naus. Això dels toros, el cinema i les multes salvatges per retolar en català els comerços o empreses són només pedretes en el camí ".

"L'únic dubte davant d'aquest desolador panorama és si l'amputació catalana podria reviure, tan sols pel dolor, a aquest cos malalt, enfebrat, de la pobra Espanya. És una possibilitat, però llunyana i, aquesta sí, discutida i discutible", assenyala .

Publicitat
Publicitat

97 Comentaris

Publicitat
#97 Joan, New York, 31/01/2010 - 02:11

En Suarez va inventar el cafè per a tots per fotre'ns, però en posar en peu d'igualtat províncies espanyoles amb els catalans, que seguiríem exigint mes autonomia, es va crear ell mateix un problema seriós per a la verdadera Espanya. Ja s'ho faran

#96 Pep, Alt Empordà, 31/01/2010 - 01:20

El problema no és que en Losantos l'accepti o no.. el problema és que hi ha independentistes que continuen caiguent en la trampa de votar partits autonomistes com CiU, o s'apunten als projectes de partits trampa sense rumb com RCAT..

#95 franc fernandez jou, barcelona, 31/01/2010 - 01:11

en una europa unida no es logica otra pequeña nacion ,ahora que una españa republicana y federal ,no me desagradaria, esosi sin monarquias parasitas qaue nos sangren y politicos sobrevalorados con supersueldos

#94 Francesc, Barcelona, 31/01/2010 - 00:08

Gemma és precisament a l'inrevés.

#93 Alcampelló, Barcelona, 31/01/2010 - 00:01

Esto es una gran victoria del talibanismo. Con el apoyo de Federico, la arrempujada del nacionalismo identitario separatista será avasalladora. Los ciudadanistas lo tienen duro.