Publicitat
Comunicació · 3 d'Abril de 2009. 14:05h.

Losantos y César Vidal abandonen la Cope

La Conferència Episcopal no arriba a un acord amb els polèmics periodistes

Losantos y César Vidal abandonen la Cope

César Vidal i Losantos, en una tertúlia a Libertad Digital (foto: Libertd Digital)

Els periodistes de la cadena Cope, Federico Jiménez Losantos i César Vidal, abandonaran l'emissora de la Conferència Episcopal abans de l'estiu, segons assegura El Confidencial, que explica que "les negociacions que des de fa mesos duen a terme les dues parts no han donat cap resultat".

"Dimecres a la nit, el president de l'emissora, Alfonso Coronel de Palma, es va entrevistar amb Jiménez Losantos a qui, a canvi d'abandonar la conducció del programa del matí, el més escoltat de la cadena i responsable de bona part dels seus ingressos publicitaris, li va oferir que compartís el programa La Linterna amb César Vidal, el seu director, a raó de dues hores cadascun".

"Ahir per la nit, l'entrevista de Coronel de Palma va tornar a repetir-se, però aquesta vegada amb César Vidal com a interlocutor, i amb idèntica proposta. Cap d'ells ha acceptat l'oferta, encara que la resposta definitiva no es produirà fins a la volta de la Setmana Santa. El que està clar és que Losantos i Vidal, a qui uneix una estreta amistat, han lligat la seva sort, decidits a actuar de forma conjunta en aquesta baralla".

"En la marxa d'ambdós comunicadors sembla haver jugat un paper cabdal, segons fonts de tota solvència consultades per El Confidencial, el mateix Vaticà i, en concret, el nou secretari d'Estat, Tarcisio Bertone, amb l'ajuda directa del cardenal espanyol Cañizares. La pressió vaticana, aliada amb la part de la Conferència Episcopal menys conservadora, hauria tingut com a conseqüència el deixar en minoria al president de la Conferència Episcopal, Rouco Varela, tradicional valedor dels comunicadors", explica el digital.

"A aquella aliança s'haurien sumat alguns sectors vinculats a l'Opus Dei i molt presents en el Consell d'Administració de la pròpia Cope, amb ganes de defenestrar Jiménez Losantos des de fa molt temps. L'Obra com a institució, tot i això, ha assenyalat a aquest diari que es manté al marge de l'afer. La marxa de Losantos i Vidal podria tenir efectes demoledors per al compte de resultats de Cope, que l'any passat va perdre 15 milions d'euros com a conseqüènciarnde la crisi publicitària, i per a la pròpia plantilla de l'emissora".

"En la partida que s'acaba de jugar a l'anomenada emissora dels Bisbes també ha pogut tenir la seva influència -en realitat ha estat la gota que ha fet vessar el got- la recent adjudicació d'una emissora de ràdio a Jiménez Losantos i Unitat Editorial (Pedro J. Ramírez) per part del Govern de la Comunitat de Madrid. Es tracta de la joia de la corona, ja que és l'única emissora que podrà escoltar-se a la capital, el que ha aixecat sospites en els propietaris de Cope, que també aspiraven a aquesta emissora. Aquest acord entre Pedro J. i Losantos podria ser l'inici d'una col·laboració en el futur molt més àmplia entre el periodista aragonès i el diari El Mundo, del que ja és columnista", conclou la informació.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#32 luis, montánches, 18/04/2009 - 00:52

Estoy seguro que la cope seguira dando una información autentica y seguiremos escuchandola porque las demás son del gobierno y cuentan lo que lo que quiere el gobierno y favorece sus planes sin tener en cuenta si es bueno para los ciudadanos.Sed criticos.

#31 luis, Montánchez, 18/04/2009 - 00:43

Pues creo que salen las únicas voces criticas (no pagadas por el gobierno) de toda la información en este país. Deseo que esta emisora siga teniendo personas libres y que digan la verdad de lo que pasa. Me interesa la verdad que no cuentan los medios spñl

#30 x40fi7a57rd8ryz, x40fi7a57rd8ryz, 05/04/2009 - 15:55

veig que heu après a posar enllaços cap a almenys una font de la notícia, felicitats. lo pròxim ja serà que sapigueu redactar bé les notícies oferint quelcom que no sigui morbós.

#29 Adela miro, torrfedembarra, 05/04/2009 - 00:54

Estos dos son nacionalistas españoles, tan fachas como todos los nacionalistas así que vayan con dios, que los fachas obispos ya encontrarán otros con los que seguir mntiendo y combatiendo a las izquierdas

#28 PANÓPTICO, DE MADRID AL CIELO, 04/04/2009 - 21:14

Los caminos del Señor son inescrutables, pero Él proveerá ¡LAUS DEO!