Publicitat
Comunicació · 10 de Setembre de 2020. 18:48h.

L'última oportunitat de Sant Cugat

TVE Catalunya mai ha estat una alternativa a TV3

L'última oportunitat de Sant Cugat

Obres aturades des de fa anys a Sant Cugat

TVE Catalunya ha anunciat una que duplicaran les hores de programació en català a partir d'aquest dijous per ser una alternativa a TV3, apostant per programes d'informació, anàlisi, debat i entreteniment. Amb aquest moviment, TVE pretén ser "la televisió de tots els catalans", tal com ha explicat el director d'informació i actualitat de la cadena Enric Hernández.

La televisió pública passarà de 24 hores setmanals de programació en català a 48, distribuïdes entre els diferents canals de la corporació. Una altra de les novetats de la cadena serà la incorporació de destacades figures del món de la televisió en la programació de la cadena, com ara Gemma Nierga, Xavier Sardà i Bruno Oro.

Enric Hernández, director d'informació i actualitat, ha apuntat que pretenen convertir-se en "la televisió de tots els catalans" i "millorar la nostra presència a Catalunya". "Arrenquem la temporada amb humilitat però també amb ambició. Volem millorar la nostra presència a Catalunya, satisfer les necessitats de tots els catalans i ser la televisió de tothom" ha explicat durant la presentació de la temporada.

L'administradora provisional única de RTVE, Rosa María Mateo, ha apuntat que "TVE no és rica, sempre anem curts de diners, però ens vam entestar que això tirés endavant", fent referència a l'augment d'hores de català en la programació.

Una de les principals novetats de TVE Catalunya serà el programa matinal d'actualitat 'Cafè d'idees' amb Gemma Nierga, que s'emetrà simultàniament de 08:00 a 10:00 hores a La 2 i Ràdio 4 a partir del 21 de setembre. El programa, a part d'entrevistes a polítics, també incorporarà continguts d'oci i hi col·laboraran Queco Novell, Gemma Herrero, Víctor Amela, Pep Prieto i el crític de cinema Jaume Figueras a la part final del programa.

TVE Catalunya també oferirà un programa de debat social anomenat 'Obrim fil', que s'emetrà els dijous a les 23.30 i que conduirà el periodista Xavier Sardà amb la col·laboració d'Ana Boadas.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 David, FOLGUEROLES, 11/09/2020 - 12:20

¡Pero hace años que se empeña en ello!

#2 Neferu, Barcelona, 11/09/2020 - 11:40

Bien, a ver si la adecentan y se ponen las pilas para hacer una competencia de verdad y profesional a TV3 teleprocés. Som molts els catalans que fa temps que esperem una TV així

#1 Marcial, Santa Coloma, 10/09/2020 - 21:42

Viendo el estado de las instalaciones da para cuatro programas de albañilería o fontanería y un monólogo del sardá sacando la chola por la ventanilla redonda, no más.