Publicitat
Comunicació · 26 d'Octubre de 2019. 09:35h.

L’última postveritat del procés

TV3 va amagar que Puigdemont va estar detingut

L’última postveritat del procés

Carles Puigdemont, després de declarar davant la justícia belga el 18 d'octubre

TV3 va dir de passada que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, havia passat gairebé 24 hores detingut abans que la justícia belga decretés la seva llibertat sense fiança el passat 18 d’octubre.

El Telenotícies Migdia d’aquell dia va presentar la notícia destacant que a Brussel·les havia acabat la compareixença de Puigdemont davant la fiscalia després que el magistrat Pablo Llarena reactivés l’euroordre de detenció, però que la justícia belga havia decidit deixar-lo en llibertat.

El corresponsal de la televisió pública a Brussel·les, Xavier Coral, va ressaltar que l’expresident del Govern es va presentar de “manera voluntària” el passat dijous 17 d’octubre davant la justícia i va declarar durant aquella tarda davant el jutge de guàrdia. Va ser llavors quan va dir que Puigdemont va passar “la nit en dependències policials”. Una dada que no es va tornar a repetir en els dos minuts que va durar la crònica.

Mentrestant, el Telenotícies Vespre sí que va informar en la mateixa entradeta de la notícia que va passar gairebé 24 hores detingut, però sense evitant en tot moment els termes presó o detenció, sinó que van dir que “l’expresident ha passat la nit en “dependències judicials”. Xavi Coral, des de la capital belga, també va parlar de “dependències judicials” en la seva crònica.

Tampoc Carles Puigdemont va fer públic que havia passat la nit a la presó abans de quedar en llibertat per ordres de la justícia belga. L’expresident va ometre aquesta dada quan va anunciar la notícia al seu comte de twitter.

“A resultes de la tercera euroordre cursada pel jutge Llarena, ahir a primera hora vaig comparèixer voluntàriament davant les autoritats belgues, que aquest matí han decretat la meva llibertat sense fiança. Gràcies a tots els qui m'heu fet arribar missatges d'ànims i de comprensió”, va escriure l’expresident.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#4 AnnaMollet, Mollet, 29/10/2019 - 00:51

El Separatismo hace de la mentira su razón de ser. No paran de mentir para no caerse de la bicicleta que les lleva a ninguna parte.

#3 Soloesmiopinion, Tabarnia, 26/10/2019 - 13:28

Que TV3% mienta no es noticia.