Publicitat
Comunicació · 4 d'Octubre de 2016. 12:07h.

Malestar de les infermeres amb la sèrie de TV3 "Emergències"

"Si ens hagués consultat, haguéssim pogut assessorar"

Malestar de les infermeres amb la sèrie de TV3 "Emergències"

El SEM atenent una hipoglucèmia en el programa "Emergències"

El Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona ha denunciat “el malestar que han provocat entre les infermeres les imatges emeses pel programa "Emergències", que emet TV3” perquè “al llarg dels tres capítols emesos, sorprèn que passin inadvertides les unitats de Suport Vital Avançat Infermer (SVAI), equips assistencials formats per una infermera líder de l'equip i un o dos TES”.

L’entitat ha denunciat a través d’una carta oberta que “es dona el cas que la situació mostrada al documental, una hipoglucèmia, és una situació patològica habitualment tractada per les unitats amb infermera/r i no pas per part dels VIR (unitats amb metge i tècnic)”.

“Si TV3 ens hagués consultat abans de produir els reportatges sobre emergències -afegeix-, haguéssim pogut assessorar sobre la tasca de les infermeres i infermers del SEM” i recorda que “la infermera assistencial del SEM té la responsabilitat de proporcionar cures infermeres a tots aquells malalts en situació crítica o de risc potencial a nivell individual i/o col·lectiu, agilitzant una presa de decisions amb una metodologia sistematitzada fonamentada en els avanços en el camp de la salut, l’ètica i l'evidència científica”.

També critiquen “la invisibilitat d’aquesta aportació que dia a dia duen a terme aquests professionals”. “El que no s’explica és com si no existís i els espectadors quedaran amb la consciència que el que han vist és correcte i habitual. En aquesta ocasió, també des de la televisió pública, es perpetua la llosa de la invisibilització de les infermeres i infermers en l’imaginari de la ciutadania”, remarquen.

Finalmet, destaquen que “les infermeres valorem les situacions de les persones, actuem segons el nostre judici clínic i bona praxis, informem a les persones i les famílies i a la comunitat amb els consells de salut pertinents en cada cas”.

“Les nostres competències professionals són molt clares i disposem d'un coneixement molt més ampli que ens capacita per dur a terme accions molt més avançades en l'entorn de les emergències prehospitalàries”, conclouen.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 BEJOTA, BCN, 11/10/2016 - 16:05

N.B. QUINS BONS LUMNES DEIXÁ EN FRANCO A TV3:NO-DO DIA SI, DIA TAMBÉ.

#8 Joanp, Barcelona, 06/10/2016 - 22:16

Jo hi ha una cosa que no entenc: pot una infermera prescriure medicació sense la autorització o supervisió d'un metge?Pot diagnosticar, te aquesta capacitat?Es legal?En una hipoglucèmia , com posen d'exemple, es resumeix tot això .

#7 Rock, Vilanova i la geltru, 06/10/2016 - 12:14

Me parece ami que se os va la cabeza queréis el protagonismo en todo ser las primeras en todo.y que parezca que todo lo haceis vosotras ¡ ya esta bien ! Tanto afán de protagonismo no es bueno y sano ¡ más hunildad por favor ! Sin los Tecnicos otro gallo os cantaría en los hospitales,ambulatorios etc

#6 Jesús, Barcelona, 06/10/2016 - 01:05

No es per posar llenya al foc pero, crec que surt inclus massa enfermer i poc metge ... i els zeladors? Tecnics? TCAI?

#5 Esther, Barcelona, 05/10/2016 - 22:24

Jo vaig veure el primer capitol i van resaltar molt la feina de la infermera d' urgències del Hospital Clínic en el cas del pacient amb aturada respiratòria. També van potenciar el paper de la auxiliar que hi era en aquell torn. Crec que us sortiu de mare.