Comunicació · 17 de Juliol de 2015. 20:47h.

Malestar entre els treballadors de TV3 pel nomenament de Marzoa

La secció sindical de l'SPC critica que s’ocupi ara una vacant de "dos anys" coincidint amb l’acord CDC-ERC pel 27-S

Malestar entre els treballadors de TV3 pel nomenament de Marzoa

Rita Marzoa, en una imatge d'arxiu

La secció sindical del Sindicat de Periodistes de Catalunya a TV3 ha criticat el nomenament de Rita Marzoa per al consell de govern de la CCMA, que s’aprovarà la propera setmana al Parlament.

Els treballadors, en un comunicat, han assegurat que “hem rebut amb sorpresa la notícia” i han qualificat de “sobtat” el nomenament per a un lloc “vacant des de fa quasi dos anys, i que no s’ocupava per la negativa d’un grup parlamentari sense representació al consell”.

“Casualment la mesura coincideix en el temps amb els acords de dues forces polítics al voltant d’una candidatura de cara a les eleccions del 27-S, i resulta molt difícil no relacionar els dos fets”, ha afegit.
 
En qualsevol cas -expliquen- el consell de govern de la CCMA “el considerem irreformable, per ser fruit d’un acord periclitat de CiU amb el PP, i desautoritzat per la seva actuació contrària als treballadors, primer amb l’intent d’un ERO letal per a TV3 i Catalunya Ràdio, i després pel propòsit d’una nova gran retallada salarial, afegida a les decretades pels governs espanyol i català, i a la que ja hi havia hagut voluntàriament d’un 5% del sou”.
 
Per això creuen que “ara no toca legitimar aquest consell, clarament presidencialista gràcies a la contrareforma, i intentar revifar-lo amb una incorporació que es voldrà associar als professionals de la Corporació, però que té moltes més connotacions”.
 
El que correspon és “el compromís de tots els grups parlamentaris de reprendre les tasques de la ponència conjunta de reforma de les lleis audiovisuals, i d’apostar novament per una via de consens per a la direcció i la gestió dels mitjans públics de comunicació de la Generalitat”.
 
“Per part nostra, i com hem fet sempre, ho reclamarem de les candidatures que es presentin a les eleccions, recordant novament, davant les polítiques partidistes de volada curta, que la funció dels mitjans de la CCMA és un afer de país, i no pot dependre, com encara passa, de les majories parlamentàries o de govern”, conclouen.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#10 Jordi Romaguera i Cubedo, L´Hospitalet de Llobregat, 18/07/2015 - 14:43

Rita Marzoa va estar picant pedra molts anys a Ràdio Avui. I després en ser clarament sobiranista els del tripartit la condemnaren a "temes socials".I ella se n´ha sortit prou bé. Crec que es mereix una oportunitat.De molt pitjors hem tingut. Esperem amb il.lusió el que faci i després podrem parlar.

#10.1 spanish, Madrid, 20/07/2015 - 09:32

picant que ? una altre estomac agrait......perque es indepe si no ho fos no tindria feina......tancament de la Corpo inmediat i obertura amb més eficiencia i eficacia...i mes barateta si potser

#10.2 Jordi Roimaguera i Cubedo, L´Hospitalet de Llobregat, 20/07/2015 - 13:11

Al Sr. que s´amaga com un covard en un pseudònim val a dir que si és independentista, que em consta, crec que ajuda a alliberar Catalunya i TV3 fou creada per normalitzar la televisió al nostre país. I ara falta poc per fer el cim. És lògic doncs, que hi sigui. Molta Sort Marzoa!.

#9 Marc3, Barcelona, 18/07/2015 - 12:29

doncs a aquests suposats treballadors (quant cobren i per quantes hores?), si no els agrada el nomenament que se'n vagin a una altra empresa amb uns altres directius

#8 Kropotkin, Vic, 18/07/2015 - 11:24

Roma no paga a los traidores esbirros estelados de TV3. A ver si hay suerte y cierran esa cueva de paletos estelados chupopteros de nuestros impuestos.... Todo cerdo tiene su San Martin. Jua, jua, jua...

#7 Paliques, Ni de aquí ni de allí., 18/07/2015 - 10:13

Treballadors?.

#6 Carles, Barcelona, 18/07/2015 - 09:04

Sóc català de generacions, em vaig emocionar la primera transmissió de Tv3 i ha estat el canal que hem vist majoritàriament a casa. Des de fa uns anys ho he deixat, em repugna la seva manipulació política i mentides. Hem perdut nostra TV i les nostres institucions i bandera. Molt trist però cert