Publicitat
Comunicació · 20 de Novembre de 2009. 10:30h.

Manel Fuentes renuncia a Antena 3

La decisió arriba després de les critiques de treballadors de Catalunya Ràdio i CiU

El periodista Manel Fuentes ha anunciat durant El matí de Catalunya Ràdio que renuncia a presentar el programa d'Antena 3, 'Pánico en el plató'. La decisió de Fuentes arriba després de les nombroses crítiques que ha rebut , especialment per part de CiU, que no veien bé que combinés un programa com El matí, amb un d'entreteniment. També el membres de la direcció de la Corpo van reconèixer en la darrera sessió de control que haurien preferit que presentés un "programa de la casa".

El comitè d'empresa de Catalunya Ràdio també va criticar en una carta oberta, dirigida a Manel Fuentes i a la direcció de l'emissora, la incorporació del periodista a un espai d'entreteniment d'Antena 3. Els treballadors de la ràdio pública catalana van qualificar el programa Pánico en el plató de "frívol" i "emmarcat en la programació escombraria de la cadena".

"Manel, no entenem per què ho fas", s'indica a la carta. "Trobem que col·laboracions puntuals en determinats programes televisius de determinades cadenes, tal com han fet antics presentadors d’El matí de Catalunya Ràdio, no només no malmeten la credibilitat del presentador, sinó que, a més, li donen publicitat positiva. En el cas concret de la col·laboració de Manel Fuentes amb el programa Pánico en el plató d’Antena 3 creiem que això no passa".

"Pánico en el plató és un programa frívol emmarcat en la programació escombraria de la cadena. Antena 3 és una cadena que en diverses ocasions ha fet programació, en forma de reportatges o informació demagògica, en contra del nostre país", afegeix la nota.

"Per tant -segueix-, creiem que la col·laboració del presentador de Catalunya Ràdio en aquest programa d’aquesta cadena no només li farà perdre credibilitat davant l’audiència de Catalunya Ràdio, sinó que, a més, li restarà potencial per fer país a l’emissora de la ràdio pública de Catalunya".

Els treballadors afirmen que no entenen com Fuentes no té exclusivitat en el seu contracte. "Ens estranya que el presentador del programa estrella de Catalunya Ràdio no tingui clàusula d’exclusivitat en el seu contracte quan hi ha molts problemes que se’ls posa als treballadors de la casa per fer col·laboracions amb altres mitjans", s'afirma.

El comunicat del comitè d'empresa finalitza amb una crítica a l'actitud de Fuentes. "Pensem que és el programa referència de l’emissora i, per tant, que ha de ser tractat amb el màxim respecte. Un respecte que, al nostre entendre, no ha tingut el mateix director del programa, que és qui més exemple hauria de donar. Manel, no entenem per què ho fas. Nosaltres sí que ens estimem la casa i tenim voluntat de servir-la. La credibilitat no es guanya ni es perd imitant en Núñez, sinó treballant-la dia a dia".

Manel Fuentes, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#57 Potaroig, Terrassa, 21/11/2009 - 11:33

Ho sento, però no em heu convençut, segueixo escoltant al Basté a RAC1, per que la jugada al Basses us passarà factura per molt de temps, per mí ja pot anar a Antònia3 tampoc la miro.
El socialistes tot ho arreglen aixì.

#56 Laia, `La Bisbal de l'Empordà, 22/11/2009 - 13:59

La manifestació del comitè d'Empresa no representa el pensament de tots els que la formen, sols 4 gats ganduls. reprimits que sols fan això per un motiu: ENVEJA. Ànim Manel, torno a escoltar Catalunya Radio per vosaltres! Tens un gran equip!

#55 Baldric, sabadell, 22/11/2009 - 03:02

Si el més greu del cas, és que aquest home gaudeixi d'uns privilegis que la majoria de treballadors de CatRàdio no tenen. I que a totes llums, són, com a mínim, al·legals

#54 Marc, Barcelona, 21/11/2009 - 19:27

Sabia que este charnegazo al final se iba a rendir a la intolerancia catalanista. Otro gracioso estomago agradecido como, L. del Olmo, Justo Molinero, García prieto, Montilla, Buenafuente, Millán, el " sebas", Rubianes, etc... vendidos por unas lentejas

#53 trucafort, Olot, 21/11/2009 - 04:03

Bassas torna, t'enyorem