Publicitat
Comunicació · 17 de Setembre de 2012. 09:54h.

Marhuenda a Rahola: "Ets la més llesta del món"

La periodista li retreu que digui que CiU "cau" magrat que pot pujar dos escons

Marhuenda a Rahola: "Ets la més llesta del món"

Imatge de la portada

La periodista Pilar Rahola ha retret a Paco Marhuenda, director de La Razón, l'enquesta publicada aquest diumenge en la qual auguraven que en unes properes eleccions "cau CiU" amb una forquilla entre 58 i 64 escons, quan en realitat no seria una caiguda ja que ara en té 62.

Rahola i Marhuenda, han protagonitzat una picabaralla durant la tertúlia del programa El món a RAC-1, en la qual el director de La Razón li ha acabat dient a Rahola, en to irònic, que "ets la més llesta del món" i ella ha replicat que "tu ho ets tant que comptes diferent" -en referència a l'enquesta que va publicar el diari amb xifres que no quadraven-.

El director de La Razón ha començat la seva intervenció a la tertúlia dient que "això de la història és molt flexible; pot permetre des d'una visió nacionalista i no nacionalista. El que no es pot fer és analitzar-la des de la mentalitat actual". Rahola ja l'ha interromput assegurant que "es pot fer des dels vencedors i des dels vençuts".

Ell ha seguit afirmant que "Cambó era un gran català i al 36 estava amb el Franco i al 39 ja no hi estava a favor, oi?" i la periodista ha tornat a intervenir per dir que "bé, doncs perquè al 36 pensava que allò era una aposta conservadora i després va veure que eren assassins".

Marhuenda ha seguit explicant que "la història de Catalunya és molt complexa. Tot aquest nacionalisme català que ara té aquesta força i aquesta potència neix al segle XIX amb el romanticisme". En aquest punt Rahola ha tallat de nou el discurs del seu company per puntualitzar que "és clar, abans no hi ha res, abans Catalunya era una 'me', no existia". "És que clar, l'altre dia vàrem llegir-te que Felip V ens encantava als catalans, sí, bavejàvem amb ell", ha afegit.

El director de La Razón ha replicat: "Escolta, Felip V t'agradarà o no, però els braços catalans el van rebre com al Rei jurat. Pilar, el que no pots fer és dir coses que no són veritablement històriques".

"Això és el que fas tu permanentment", ha respost Rahola. En aquest punt Marhuenda li ha dit: "Mira, escolta parla tu que ets la més llesta del món". I la periodista li ha comentat que "tu ets el més llest del món, ets tan llest que com et va dir el Jualiana comptes diferent". "Amb tu no es pot parlar, és una qüestió d'educació Pilar, jo et deixo parlar", ha afegit Marhuenda.

El presentador del programa, Jordi Basté ha demanat "calma", però malgrat que han seguit les intervencions a la tertúlia, Marhuenda i Rahola han aprofitat qualsevol tema per a seguir increpant-se. 

Rahola i Marhuenda

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#25 joancatala, Castellbisbal, 18/09/2012 - 01:12

La feina no la tenim a Madrid! Sembla mentida que no entenguem que la feina la tenim a Catalunya! Ens ha d'importar un raba el que diuen als debats de T-5, Intereconomía, La Razón o La Gaceta. Què més dona? Cal llevar-se ben `d'hora i convèncer a més i més catalans! ESTAT CATALÀ JA!

#24 Kropotkin, Vic, 17/09/2012 - 23:48

Por favor, leed esto (La gran estafa)

http://elpais.com/elpais/2012/09/12/opinion/1347452463_372481.html

#23 Caligula, Barcelona, 17/09/2012 - 22:15

Una solución sencilla es que los catalanistas se comprometan por escrito a pagar a las empresas todas las perdidas que se produzcan debidas a la independencia. Si no hay perdidas, como ellos dicen, no se arriesgan a nada. Venga catalanistas, animaos y firmad esto.

#22 Lluis, Banyoles, 17/09/2012 - 21:56

Avui en Jonqueras s'ha tornat a menjar amb patates en Marhuenda durant el debat al voltant del 11S de 1714. Repesqueu-ho pel podcast que no té desperdici!

#21 urb, Barberá, 17/09/2012 - 17:47

Srs i Sras. de la Razón ( de la sin razón) , deixeu de fumar porros d'una vegad. El proces d'independéncia es irreversible i els que pujen son : CIU, ERC,SI, IC. Els que baixarán son : PP i PSC. Aquet es el veradder titular. Fa mal , no?....