Comunicació · 7 de Juny de 2018. 10:14h.

Marta Rovira troba "patètic" l'Ara

Polèmica per la intromissió a la intimitat de Junqueras, Forn i Romeva a la presó

Marta Rovira troba "patètic" l'Ara

La secretaria general d'ERC, Marta Rovira, ha fet una piulada crítica amb l'Ara després que aquest diari hagi publicat imatges a la presó dels exconsellers Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Raül Romeva. A més, la directora de l'Ara, Esther Vera, ha assegurat que s'havia informat a les famílies dels presos de la publicació de les imatges, fet que diferents veus desmenteixen.

"Ni ells, ni les seves famílies s'ho mereixen. És indigne! Com pot ser que es pugui fer una gravació com aquesta en una presó? I això no exonera el mitjà. No n'hi ha prou amb la presó injusta i cruel que pateixen que a sobre s'han de publicar aquestes imatges? Patètic tot plegat!", ha escrit Rovira.


La directora de l'Ara ha replicat a TV3 que "Marta Rovira fa una crítica extraordinàriament dura des de Suïssa. En canvi l'exconseller de Justícia, Carles Mundó, va fer un tuit absolutament en direcció contrària dient que això visualitzava la situació dels presos polítics. És una qüestió de punt de vista i suposo que d'entorn geogràfic".

En la piulada de Mundó a la qual ha fet referència Esther Vera, l'exconseller explica que "m’emociona veure de nou aquests espais de la presó d’Estremera on vaig viure-hi 33 dies de la meva vida. Són les imatges de la injustícia i també de la dignitat que mai ningú no els prendrà".


A més, la directora del diari, en un article d'opinió defensa la publicació de les imatges en considerar que "el valor periodístic i informatiu és evident i en justifica la publicació". A més, afirma que "hem informat prèviament les seves famílies", fet que d'altres veus qüestionen.

Entre elles les de l'advocat de Junqueras, Andreu Van den Eynde, que si bé admet que se'ls va informar de la publicació critica que el diari no els hi donés cap opció per evitar-ho. A més de lamentar la "vulneració de la intimitat", l'advocat explica en declaracions a RAC1 que "el diari Ara ens va comunicar dues hores abans de publicar-ho que existien aquestes imatges".

"El diari Ara ens van informar que ho publicarien. No ens van demanar permís. No es va discutir perquè no es plantejaven cap dilema. Les imatges anaven a sortir", ha assenyalat, a més d'afegir que "no sé si algú les ha pogut veure abans que es publiquessin. Però les dones, jo mateix i els afectats no hem vist les imatges abans. Les he vist quan les hem vist tots".

Per la seva banda, el periodista de TV3, Ricard Ustrell, ha sortit en defensa del diari: "Doncs sí. Injustícia. Però no us equivoqueu, atacant...El @diariara fa una feinada, per les injustícies. Com aquesta. I...evidentment que ha parlat abans amb els familiars dels presos!", ha escrit.


Aquestes paraules han estat replicades per Toni Clapés: "Benvolgut @RicardUstrell això que han parlat abans amb les families dels presos.. no ho afirmaria amb tanta rotunditat. D’una d’elles em consta el contrari", ha afirmat el presentador del Versió RAC1.


Finalment, també s'ha mostrat crítica amb l'Ara la nova consellera de Justícia, Esther Capella (ERC), que ha denunciat que "es vulneren drets fonamentals de les persones: el dret a la pròpia imatge i a la intimitat. És una mala notícia".

Publicitat
Publicitat

30 Comentaris

Publicitat
#17 La Bacallanera de Aglion, Badalona, 08/06/2018 - 00:28

La fugada Marta Rovira, no tiene sentido del humor.

#16 elpabloski, Valencia, 07/06/2018 - 18:25

Muy fino el comentario de la directora de Ara con eso del entorno geográfico...

#15 opinador, Barcelona, 07/06/2018 - 17:46

la patética es la Marta Rovira, una paniaguada que no ha dado un palo al agua en su vida y ha vivido de la teta de lo ROBADO al poble català durante décadas por la casta independentista

#14 ., ., 07/06/2018 - 16:23

Yo creo que el Ara està promocionando un libro que ellos mismo distribuiràn.
A mi me parece bastante preparado.Si alguien quisiese denigrarles,no habrìa grabado eso.Habrìa sido distinto.
Parece màs bien algo para reconfortar a sus familias.Se les ve ocupados,relajados y juntos.

#13 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 07/06/2018 - 15:43

Aixo te tota la pinta d´una altra gan putada urdida per l´Antiga Casa Pujol per encular encara mes a ERC mostrant a la seva feligresia que es queixen del talego nomes per vici i que vieun alla millor que volen, com uns Pujol qualsevols.

No aprendran mai.

#13.1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 07/06/2018 - 16:25

Aquests videos els va distribuir ahi vespre entre les mitjans de comunicacio l´Agencia Catalana de Noticies, l´agencia de noticies que va fundar el polvorilla de Berlin i despres comprada a preu de Associated Press per la la Generalitat.

Quin es l´interes que te la GenCat controlada per JxC per distribuir aixo ?