Publicitat
Comunicació · 3 de Febrer de 2012. 13:33h.

Mas troba "una bestiesa" recuperar el Pla Hidrològic

El president creu que "no té cap sentit" i aposta pel transvasament del Roine

Mas troba "una bestiesa" recuperar el Pla Hidrològic

L'Ebre, al seu pas per la localitat de Miravet

El president de Govern, Artur Mas, ha afirmat que, si es torna a posar sobre la taula el transvasament de l’Ebre, CiU ho rebutjarà: “tornar al Pla Hidrològic Nacional transvasant aigua de l’Ebre? En aquest moment ja és, vaja, una autèntica bestiesa. Recuperar tot allò, tal com es va dissenyar en aquell moment, no té cap sentit. Nosaltres, a més a més, quan parlin d’això, si és que n’acaben parlant, doncs els hi posarem sobre la taula allò que hem dit sempre: ‘Escolteu, voleu aigua?, doncs anem a Europa a buscar aquesta aigua que està disponible, aquesta és l’aigua del Roine".

En una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, el president espera que Mariano Rajoy compleixi amb els compromisos adquirits amb Catalunya tot i que durant l’entrevista de dimecres amb el president espanyol, Rajoy no li va assegurar el pagament dels deutes.

Mas ha explicat que “si jo tingués la garantia que fos així, jo hauria sortit abans d’ahir de la Moncloa i hauria dit: ‘Mireu, vindran aquest any, en els propers tres o quatre mesos, etcètera, etcètera’. Jo aquesta garantia no la tinc, entre altres coses perquè crec que en aquest moment el senyor Rajoy no sap encara com farà aquests pressupostos del 2012. Crec que, a hores d’ara, encara no ho sap. Suposo que ho anirà sabent a les properes setmanes”.

El president ha explicat que la negociació del pacte fiscal és una qüestió clau en les relacions entre Catalunya i Espanya. Aquest és el plantejament que Mas creu que s’ha de fer a Madrid: “Una cosa és la solidaritat, necessària, fins i tot obligada, fins i tot justa, i una altra cosa és l’abús. Estem en l’abús des de fa molts anys i del que es tracta és de reconduir l’abús cap a la solidaritat, que és diferent. I això, idealment hauria de ser la meitat del que tenim ara com a dèficit fiscal”.

Per últim ha dit que "la nostra obligació és, primer, fer aquesta sembra i després intentar-los fer entendre que nosaltres tenim una actitud de proposar solucions, que no som aquest català emprenyador que demana i demana. No és només això, sinó que nosaltres tenim solucions a la mà. Ara bé, tenim solucions, però no tenim paciència eterna”.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#4 Martín Martínez Mart, Barcelona, 04/02/2012 - 20:45

?Una cosa és la solidaritat, necessària, fins i tot obligada, fins i tot justa, i una altra cosa és l?abús"
Darrera d'aquesta afirmació, és possible el debat..

#3 Pep, Sabadell, 04/02/2012 - 12:03

Lo millor seria portar l'aigua de Roïna,
que la construcció la fagi Ferrovial i que el 4 % ho cobres EL GOVERN DELS MILLORS !!!

#2 Anton, Barcelona, 03/02/2012 - 23:28

El que és una autèntica bestiesa és votar a favor del Plan Hidrològico a Madrid, com va fer CiU votant SI als pressupostos Generals Espanyols i sortir deprès a fer-se la víctima.
Si que son el govern dels millors si, dels millors cínics.

#1 Mar, Logroño, 03/02/2012 - 14:09

Con qué cara se va a pedir que Europa sea solidaria con el agua entre países cuando España no lo es ni entre sus comunidades?

#1.1 LLUC, AIGUA, 03/02/2012 - 15:28

Mar, pués es muy claro mujer, en España no le sobra agua a nadie ... y menos para regar campos de golf valencianos / murcianos, para abastecer urbanizaciones construídas en el desierto almeriense o para regar plantaciones de hortalizas no propias. En el Roine, el agua sobra, es decir, la venden.

#1.2 Andrea, Lyon, 03/02/2012 - 16:41

En Murcia los campos de golf se riegan con agua reciclada, está prohibido regarlos con agua potable.
El Ródano es el rio más contaminado de Europa.El coste de un trasvase-Rodano no se puede asumir. Se debe cuidar el nivel de caudal del Ebro y con el excedente paliar la falta de agua en otras zonas

#1.3 LLUC, LO RIU ES VIDA, 03/02/2012 - 16:59

Cada uno debe evolucionar con lo que tiene. A nadie se la ocurre efectuar plantaciones de regadío en Los Monegros, no ? Ni plantaciones de secano en el Maresme, ni plantar arroz en Madrid, verdad que no ? Pués, si no hay agua en Valencia y Murcia, no hay golf ni urbanizaciones ni tomates. Lo siento

#1.4 Andrea, Lyon, 03/02/2012 - 17:34

Queda claro: Para la falta de agua hay soluciones, para la insolidaridad no. Yo también lo siento.

#1.5 Rodrigo, butxafava, 03/02/2012 - 18:59

1.3#Vale Lluc, entonces estaras encontra del trasvase que da agua a la costa dorada y de implantar el regadio con el segarra-garriges,no??

#1.6 Joan, Barcelona, 03/02/2012 - 20:42

L'aigua del Roïna contaminada, d'acord. La de l'Ebre és pura i cristal.lina? Perquè TAMBÉ refrigera nuclears, eh!