Publicitat
Comunicació · 24 d'Octubre de 2017. 09:50h.

Matadepera Ràdio se solidaritza amb TV3

Cap mitjà internacional es solidaritza amb els mitjans públics

Matadepera Ràdio se solidaritza amb TV3

Treballadors de TV3

Professionals de mitjans públics i privats de tot l'Estat han fet públics, a través de webs i xarxes socials, comunicats de suport a TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN en què condemnen la intervenció del Govern espanyol en aplicació de l'article 155. En el comunicat difós per la CCMA no hi ha ni un sol missatge de cap mitjà internacional.

El Consell de Redacció d’EiTB ha fet públic un comunicat de denúncia en què afirma que “prendre, a través de l’article 155, mitjans de titularitat pública és un atac contra la democràcia i la llibertat d’expressió” i assumeix la consigna dels treballadors dels mitjans de la CCMA: “Sense mitjans lliures, no hi ha democràcia”.

Els consells d'Informatius de TVE, RNE i Rtve.es professionals de RTVE afirmen en el seu comunicat "la paradoxa que suposa intervenir TV3 'per garantir la transmissió d'una informació veraç, objectiva i equilibrada, respectuosa amb el pluralisme polític', quan a RTVE no s'està complint aquest mandat".

També han fet escrits de condemna els treballadors de l'”ARA”, “El Punt Avui”, “El Periódico”, TVGalicia, Canal Sur, Telemadrid i Onda Madrid, la Unió de Periodistes Valencians i la Federació Europea de Periodistes, que han mostrat el seu suport a la feina que fan els professionals dels mitjans de la CCMA. També mitjans digitals com El cinèfil o elcrític.cat.

Des de l'àmbit local també s'han rebut diversos comunicats de suport, com ara els de Ràdio Sabadell i Matadepera Ràdio, o la Federació de Mitjans de Comunicació Locals de Catalunya que afirma que la intervenció de TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN és un "atac a la llibertat", i mostra el seu suport a les seves direccions i treballadors "davant d'una situació sense precedents en la nostra història recent, que "atempta contra la seva independència com a professionals i contra la llibertat d'informació".

Durant el cap de setmana també s'han pronunciat el grup de periodistes Ramon Barnils, que ha condemnat rotundament la intervenció als mitjans públics catalans anunciada amb l'aplicació de l'article 155. Això és, diuen en el comunicat fet públic aquest cap de setmana a través de Twitter, "un atac sense precedents a les llibertats d'expressió i d'informació, pilars fonamentals de la democràcia".

El Col·legi de Periodistes de Catalunya també ho ha condemnat i considera que "intervenir els mitjans públics titularitat del govern de la Generalitat és un atac directe sense precedents a la democràcia i la llibertat d'expressió, un dret fonamental recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans i qüestiona de manera intolerable i inadmissible la professionalitat de TV3 i Catalunya Ràdio".

El comitè d'empresa de BTV també ha condemnat l’aplicació del 155 i dona suport als mitjans de la CCMA en un comunicat difós per les xarxes socials: "Des del comitè de BTV donem el nostre suport als companys de TV3 i Catalunya Ràdio i defensem la seva vàlua i professionalitat!".

De la mateixa manera ho ha fet també RAC1 i RAC105, en un comunicat del comitè d'empresa en què condemna "amb tota rotunditat" l'anunci del Govern espanyol de controlar els mitjans públics catalans si el Senat aprova les seves intencions. Considera els mitjans públics catalans pilars bàsics de la democràcia a Catalunya. "Com a professionals del periodisme i de la comunicació no podem permetre el silenci davant aquest atac sense precedents".

El Sindicat de Periodistes de Catalunya igualment rebutja "frontalment i radicalment" la intervenció dels mitjans de la Generalitat. "Aquest intervencionisme desmesurat i interessat vulnera les competències del Parlament, l'únic organisme segons la legalitat estatutària que invoquen que pot nomenar o canviar els membres del consell de govern de la CCMA, i és una interferència del poder polític en l'àmbit de la informació pública i en el dret a la informació de la ciutadania".

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#18 Molt piju a Matadepera, l'H, 24/10/2017 - 18:25

Independentiste: revolució de dretes, reaccionària i burgesa. Està clar qui s'ha tornat més indepe: la gent de pasta (Matadeperas, Sants Cugats, Dretes de l'Eixample, Palamosos...) . Això sí, els spaguettis els tenen a ANDORRA, fa dies.

#17 Obelix, Lutecia, 24/10/2017 - 16:14

Matadepera ve a ser com aquell poblat gàlic dels TBOs d'Asterix, ujn símbol universal de la defènsa de l'identitat contra l'imperi opressor, enlloc de senglar mengen botifarra amb seques i duen barretina enlloc del casc banyut, pero la resta és el mateix.

#16 pep, BCN, 24/10/2017 - 13:27

¿Intervención de TV3? No, nunca, pero que la paguen los independentistas o quienes la quieran ver. Una televisión política que no pública no debe ser pagada por todos los catalanes.

#15 Carlos Gomez, murenu de la serra, 24/10/2017 - 12:58

La Nova Republica Sovietic Liberal de Sant Narcis i Sant Cugat ja ha colectivitzat els mitjans de produccio en favor de la Comuna de Cadaques ?

I jo pagant impostos com un pringat i somniant que un altre mon es posible.

#14 Anna, Barcelona, 24/10/2017 - 12:39

Se han pasado mil pueblos y ahora salen con que defienden a la democracia y a la libertad de expresión..jajajajajjajaja
TV3%-NODO y CAT-Radio,... cierre ya!! Nos ahorramos 250 millones /año..