Publicitat
Comunicació · 18 de Juny de 2012. 10:30h.

"¡Me cago en tu puta vida!"

Agressions entre independentistes i 'fatxes' en un programa de Cuatro

El programa 'Me cambio de familia', de Cuatro, va intentar fer conviure independentistes catalans amb blavers valencians, seguidors d'Espanya 2000. El matrimoni de nacionalistes espanyols, Azucena i Luis, i la parella de fet independentista, formada per Carme i Loli, es barrejaven per intentar arribar a punts en comú. El resultat va ser un fracàs, amb agressions incloses.

El matrimoni format per Azucena i Luis tenen, a més de dos fills que comparteixen ideals, un gos anomenat Franco que aixeca la pota al crit d''Arriba España'. Inicialment volien dir-li Adolf ... No cal dir que en cap cas toleren una parella formada per dos membres del mateix sexe, com és el cas de la Carme i la Loli, que a més tenen un fill homosexual de 18 anys. Així, el programa envia la Carme a viure a casa del Luis i l'Azucena a casa de la Loli.

"Encima de lesbianas, independentistas", es lamenta Azucena en arribar a la seva nova llar. Per contra, la Carme decideix retirar tota la simbologia espanyola en arribar a casa de Luis. Poc més tard, la conviden a dinar amb representants d'una associació ultradretana, on, evidentment, no es troba còmoda.

Azucena, per la seva banda, es queixa de la "falta de respeto" que per a ella suposa que la seva nova família parli en català. L'ambient es va caldejant, amb múltiples retrets i desafiaments. "Ets fatxa", li deixa anar la Loli a l'Azucena. Quan a les convidades els toca imposar les seves normes en la seva nova casa comença la guerra de banderes. Ambdues famílies es neguen a acceptar els emblemes oposats.

Quan la Carme tira les banderes espanyoles a les escombraries, es produeix un enfrontament amb un dels fills de l'Azucena i el Luis, amb insults i agressions inclosos. El fill llença l'estelada pel balcó i la Carme entra en còlera, l'agredeix i amenaça amb tirar-lo pel balcó. El que sí que salta pel balcó és la visera del noi. "Payasa, desgraciada, me cago en tu puta vida!", són alguns dels insults que rep.

A l'altra casa les coses no van millor. La Loli no accepta la bandera espanyola de l'Azucena, que s'esfondra quan veu un rètol que li han deixat on es pot llegir "les rates a la seva claveguera, així que torna a la teva. Aquí no t'hi volem". També la titllen de "bruixa Lola". Finalment, Azucena i Loli també acaben a empentes amb acusacions mútues de "racisme".

L'últim episodi de crispació es produeix amb els himnes. Luis es nega a haver d'escoltar a casa Els Segadors, que considera un "himne independentista". "Jo això no ho admeto i si ho poses ho trauré", l'adverteix. Tampoc Loli accepta l'himne espanyol a casa. Finalment la convivència conclou amb els nivells d'odi molt més elevats que quan es va iniciar.

Un moment d'enfrontament

94 Comentaris

Publicitat
#54 chucky, donostia, 19/03/2013 - 01:25

La señora esa la española dice que el euskera es un dialecto y no sabe que es un idioma mas antiguo que el castellano que si es un dialecto del latin gora euskadi

#52 Jordi de Tortosa, Tortosa, 19/06/2012 - 19:31

Tant m´he fot el fanatisme radical de uns i altres........un espectable vurgal i molt lamentable.

#51 angel, CATalunya lliure., 19/06/2012 - 16:13

Hi han independentistes de tots els colors. Soc independentista de dretes, hi han d´esquerres españols, d´esquerres independentistes, dretes españols, ni dretes ni esquerres independentistes ò españols. Si us plau no barrejem, lo mes fort es qui hi han de dretes homosexuals. He dit de tots el colors

#50 Saprissa, Sants, 19/06/2012 - 10:27

deixant a banda q la familia valenciana era feixista (això si q no és pot permetre) jo q vaig veure el programa crec q cap de les 2 families tenia raó i si tenia q escollir qui va estar pitjor diria q la familia catalana.

#49 Albert, Barcelona, 19/06/2012 - 07:52

Quin nivell.....el periodisme en general hauria de fer una reflexio sobre la seva feina i sobre els seus propis codigs perque algun dia prendrem mal de veritat. Jo per sort evito aquest tipus de programes, no m'aporten res de bo.