Publicitat
Comunicació · 28 de Juny de 2013. 13:14h.

Més de 100 caps de TV3 cobraven complements després de deixar de ser-ho

Els sindicats denuncien que hi ha "250 persones que cobren 20 milions"

Més de 100 caps de TV3 cobraven complements després de deixar de ser-ho

Rosa Gordillo, Núria Amat i Antoni Balasch

El president de la CCMA, Braui Duart, ha explicat avui que els 111 càrrecs que formaven part del famós 'núvol' de TV3 eren antics alts càrrecs i caps que havien deixat de ser-ho, però continuaven cobrant els complements salarials corresponents.

Duart ha recordat que, la retallada d'aquests complements, "no s'havia fet mai en aquesta casa" i que per això a aquet col·lectiu se li deia "núvol, per aquella opacitat, en forma gasosa". El president de la CCMA també ha recordat que ha estat el primer en difondre els sous de la Corporació amb una velada al·lusió al tripartit: "no recordo que, aquesta exigència, s'hagués plantejat mai".

Brauli Duart ha insistit que "estem en una situació de risc, però el pitjor que podrem fer és no fer res" i ha recordat que, a Canal Sur, "han hagut de tancar el 50% de la seva oferta audiovisual" en passar de dos a un canal.

La intervenció de Duart ha estat precedida de la de la presidenta del comitè d'empresa de TV3, Núria Amat, que no ha volgut parlar amb e-notícies; i la del comitè de Catalunya Ràdio, Rosa Gordillo.

Amat ha fet una intervenció en la qual no ha estalviat retrets als diputats -la qual cosa li ha valgut la rèplica tant de Pere Calbó (PPC) com de Jordi Cañas (Ciutadans)- ni a la presidència de la CCMA. "Són incapaços de contribuir a crear llocs de treball, quan tothom reconeix que s'han de crear", ha començat.

La dirigent sindical ha insistit en la seva oposició a l'ERO perquè "és una estafa, a fora no hi ha res" tot i que ha admès que la plantilla total de la CCMA és de 2.500 treballadors.

Els sindicats han denunciat, d'altra banda, que "hi ha 250 persones que cobren 20 milions d'euros" i que la direcció de TV3 destinarà cinc milions d'euros per "fer un plató virtual". També que es va recuperar la direcció d'estratègia per donar-li un càrrec a l'exdirector de Catalunya Ràdio, Ramon Mateu.

Rosa Garcia, de Catalunya Ràdio, ha afirmat que Brauli Duart "prefereix mantenir sous elevats, abans que mantenir treballadors".

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#21 Jordi, el Calimero Català, barcelona, 30/06/2013 - 22:06

D'això també TOTA la culpa Madrit perquè tots els castellans són corruptes, mentre que nosaltres, els catalans, som una nació oprimida, habitada per gent treballadora, guapa, cumplidora, que MAI però MAI roba. I qui diu que un català roba és un botifler i un traïdor i un venut a Espanya i bla, bla

#20 Eduardo González Palomar, Manlleu, 30/06/2013 - 10:17

¡Menos mal que algunos de los misterios que envuelven a TV3 acaban por salir a la luz pública! ¿Alguien tiene conocimiento del sueldo que obtuvo Cuní en televisión pública?

#19 Josep, Bcn, 29/06/2013 - 18:01

OK al ERO, i fer un altre ERO de endollats i protectors, amb nom i cognoms publicats, denunciats x corrupciò, i apartats uns anys de qualsevol lloc públic.
Si no ho feu, ho ferà el poble, amb molta mes rotunditat.
No està el pati x tanta xusma.

#18 Josep, Bcn, 29/06/2013 - 17:57

Es la mateixa ccantinela de la TMB. No si val mantenir una colla de ganduls patriotes, amb el xantatge de donar feina a molta mes gent de la que cal.
S'ha de eliminar el personal sobrant, i protegits x les 4 barres, tota aquesta colla de barruts indepes i els diriigents que es fant els sords.

#17 Xavi, Barcelona, 29/06/2013 - 15:22

Això sí que és espoliar diner públic i no altres romanços que ens conten.