Publicitat
Comunicació · 3 de Febrer de 2010. 20:01h.

Més futbol per salvar la TDT

El partit dels dilluns intenta sanejar les finances de les empreses propietàries dels drets d'emissió

Més futbol per salvar la TDT

Juan Luis Cebrián (esquerra), conseller delegat de Prisa (Canal +), i Jaume Roures, president de Mediapro (Gol TV)

Darrere de l'ampliació als dilluns de les retransmissions televisives de partits de futbol es troben les dificultats econòmiques amb les que estan ensopegant les empreses propietàries dels drets de retransmissió per quadrar els seus comptes. És a dir, el boom de la TDT no s'està traslladant a la rendibilitat econòmica.

Al marc de la crisi econòmica general s'enquadra la crisi dels mitjans de comunicació, amb incidència al sector audiovisual, que té en el futbol la seva principal font d'ingressos. Les dues empreses que controlen el sector, Mediapro, a través de Gol TV, i Prisa, a través de Canal +, són un reflex de la situació.

Prisa ja va donar un primer pas per intentar solucionar els seus problemes financers, i recentment va arribar a un acord amb Mediaset, controlada pel grup mediàtic del primer ministre italià, Silvio Berlusconi. I Mediapro necessita rendibilitzar les seves inversions.

A més, molts canals de TDT han nascut sense un projecte clar de negoci, i estan trobant enormes dificultats per arribar a nivells de rendibilitat en alguns casos, o simplement per sobreviure, en d'altres.

Aquest quadre es completa amb una situació molt deficitària en molts clubs de futbol, que busquen ingressos en la retransmissió per TV de partits mitjançant els pagaments de les cadenes i amb la publicitat estàtica als estadis.

Tots aquests factors han portat a que torni el futbol televisat dels dilluns -una experiència en la qual ja va fracassar fa anys Antena 3 -, amb l'objectiu prioritari de salvar la TDT, que seria la manera de solucionar els problemes financers de les empreses propietàries dels drets de retransmissió.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Kropotkin, Vic, 04/02/2010 - 09:33

Venga, más futbol para ver si la gente se olvida de que estamos gobernados por inútiles y de que no paran de robarnos... El caso es que habrá gente que pagará por verlo... Impresionante... Y encima son los auodenominados progrsistas y de izquierdas...