Publicitat
Comunicació · 15 d'Abril de 2010. 11:02h.

Molinero retreu a Montilla que no s'impliqui en les consultes

"Necessitaria que manés algú amb una mica més de fortalesa"

Molinero retreu a Montilla que no s'impliqui en les consultes

Molinero i Montilla, en una imatge d'arxiu

El locutor i empresari, Justo Molinero, en una entrevista a l'Avui, ha recordat que "al meu poble vam fugir de la fam per venir a Catalunya. El que no m’agradaria és que els meus fills haguessin de fer el mateix. Arriba el temps que ells puguin decidir. És això el que em mou, res més".

Preguntat per les consultes, Molinero admet que "la meva angoixa ve de com pot ser que les institucions no s’impliquin en un tema que la gent necessita. M’agradaria que fins i tot el Parlament fes un pas". "És que no puc entendre aquesta por de les institucions. Fa la sensació que la gent del dret a decidir estiguin fent una cosa il·legal. Fins i tot alguns no tenen lloc on trobar-se", lamenta.

Sobre si votaria 'no' a la independència, Molinero apunta que "els que vam venir de fora d’aquí, i a qui Catalunya ens ha donat la possibilitat de desenvolupar-nos com a persones, si un dia haguéssim de demostrar el que faríem per Catalunya, segurament ens enduríem una sorpresa i gran. Hi estem implicats".

El locutor assegura que "aquesta és la meva terra. Aquí tinc els vius i els morts de la meva família, i no voldré res més per a aquesta terra que no sigui el millor per a tots. No poden decidir des de 600 quilòmetres el que he de fer jo, a on s’han de gastar els meus diners i si hem de ser solidaris".

En aquest sentit, assenyala que "m’agradaria que el president de la Generalitat, en aquest cas el senyor Montilla, pogués dir-hi la seva sense el pes de ser el president. Ell està en un partit que està supeditat a un altre partit. No sé si és lliure per dir-hi la seva. Seria el millor exemple".

Sobre el tripartit, Molinero creu que "la gent està decebuda; això és la desafecció. Durant molts anys es deia que no era bo que manés un sol partit, però amb tres no ha anat del tot bé. Necessitaria que manés algú amb una mica més de fortalesa, amb capacitat de clavar un cop de puny a la taula si és necessari, i a vegades ho és".

Pel que fa a l'Estatut, recorda que "només que el retalli estaria retallant la voluntat dels catalans, i això ja és suficient. Per aquí no hi podem passar. Dir no al que ha dit la majoria dels catalans no és possible, i si la Constitució ho referenda, el poble és sobirà. El TC hauria de donar suport al que ha dit el poble, i si no és així i això comporta reformar la Constitució, doncs fem-ho. Des que es va fer [1978] ha canviat tot tant... La Constitució s’haurà de canviar, o canviar per dir que el poble no és sobirà…".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Ras!, BCN, espanya., 16/04/2010 - 13:28

MENUDO ESTÓMAGO AGRADECIDO, SE TE VE EL PLUMERO MOLINERO... QUIERES MAS SUBENCIÓN?? MEJOR CON PUJOLET OI?????

#9 JAVI, BCN, 16/04/2010 - 11:12

Un negre adorant l'aparheid, és llastimós i repugnant, la meva repulsa absoluta, ja em fa fàstic la seva ràdio, ara em fa fàstic ell mateix.

#8 Espanyols integració o cap al pueblo!, Lleida, 15/04/2010 - 22:21

Justo diu el que qualsevol persona decent i digna diria al seu lloc..S'ha de ser molt miserable i un degenerat per odiar el país que et va dónar de menjar i et va treure de la misèria, i encara més escòria son els fills xarnegos que no s'integren

#7 JPC, Barcelona, 15/04/2010 - 21:07

Sigui com sigui el Justo sempre m'ha caigut bé i el trobo un exemple per a molts immigrants espanyols que després de 50 anys a Catalunya són incapaços de dir Bon Dia.

#6 Dante, Llocalou, 15/04/2010 - 17:06

A qui vols enganyar, Justo?