Publicitat
Comunicació · 12 de Juliol de 2012. 19:46h.

"Molts diaris es quedaran pel camí"

L'únic diari de Nova Orleans, que va sobreviure al Katrina, està a punt de desaparèixer després de 137 anys d'història

"Molts diaris es quedaran pel camí"

Màrius Carol, durant l'acte

El director de comunicació del Grup Godó, Màrius Carol, ha afirmat que "molts diaris es quedaran pel camí" a causa de la crisi durant un debat organitzat per l'Oficina Antifrau sobre ‘Compromís ètic i lluita contra la corrupció: la Catalunya del segle XXI’. En l'acte han participat també el director d'El Periódico, Enric Hernández; la periodista Núria Ribó; el director de continguts de la cadena Ser a Catalunya, Jordi Martí. El debat ha estat moderat per la cap de premsa d'Antifrau, Lourdes Parramón.

Carol ha afirmat que els diaris són víctimes, en realitat, de dues crisis: "la crisi econòmica i la crisi dels mitjans" i ha recordat, tanmateix, que n'hi ha 134 a tot l'Estat "en un país que no llegeix". Fins i tot ha explicat que Guadalajara és ja de les poques ciutats sense una capçalera.

El periodista ha explicat que es un fenomen a tot el món i que als EUA "Nova Orleans pot ser la primera ciutat sense diaris" perquè el seu rotatiu de referència, The Times Picayune, fundat el 1837, travessa greus problemes econòmics malgrat que "només ha deixat de sortir en tota la seva història tres dies durant la catàstrofe del Katrina".

"Segur que els propers anys veurem que alguns diaris desapareixen", ha insistit. En la seva opinió, la fórmula per sobreviure és que "han de ser honestos" i ha recomanat "més passió". "Als diaris cada vegada és més important l'anàlisi i l'opinió, però cada vegada hi ha menys històries de periodisme d'investigació o de reportatges".

3 Comentaris

Publicitat
#3 ramon, barcelona-c, 13/07/2012 - 10:57

La Vanguardia segurament també es quedarà . Amb un cap de comunicació histrionic amb una actitud anti-Generalitat ( escoltar Cuni ,la gota malaia )i amb l'obssesió de fer arribar a Alemania el missatge de que ha Catalunya el primer diari està contra la sra Merkel i Alemania, perqué serà ???

#2 angelito, barcelona, 12/07/2012 - 23:24

No es fácil saber si La Vanguardia es honesta y apasionada, como aconseja Carod. Sí es fácil decir que para su supervivencia cree en las subvenciones y en hacer de palmeros de quien gobierna.

#1 Papitu, Andorra, 12/07/2012 - 21:26

Quants millons els hi acaben de caure a aquests del grup Godò?
Aquest país acabará malament