Publicitat
Comunicació · 30 de Març de 2011. 09:28h.

Monzó recorda Mas que "als alemanys ningú els insulta"

L'escriptor també considera "una solemne tonteria" el canal en anglès de TV3

Monzó recorda Mas que "als alemanys ningú els insulta"

Monzó, en una imatge d'arxiu

L'escriptor Quim Monzó, en un article d'opinió a La Vanguardia, qüestiona la sentència d'Artur Mas segons la qual els catalans "tenim la sensació de ser els alemanys d'Espanya".

"Què vol dir ser els alemanys d'Espanya? Doncs vol dir que tires del carro i, a continuació, pagues el menjar quan el cambrer porta el compte, mentre la resta de comensals mira cap a un altre costat i xiula Siboney, en pla dissimulació" , compara.

"A mi em sembla una comparació errònia, perquè els alemanys tiren del carro i paguen el compte, sí, però ningú els insulta. Contràriament, a més de pagar el banquet -i deixar bona propina- els catalans han de suportar que els titllin de poc solidaris i de garrepes. A sobre de puta, pagar el llit", lamenta.

"I, com un dinar-col·loqui dóna per a molt -i més si hi ha cafè i copa després de les postres-, Artur Mas ha explicat que valora la possibilitat que TV3 tingui en el futur un canal en anglès. Per a fomentar el coneixement d'aquesta llengua. A Catalunya, el de l'anglès està sota mínims europeus "recorda.

Monzó considera que "si hem de ser sincer, la proposta d'Artur Mas és una solemne tonteria. Ara s'ha de muntar un canal en anglès TV3, quan la ciutadania compra sèries de televisió-americanes, angleses ...- i, en el moment d'escollir l'àudio, el comú de la gent prefereix veure-les doblades que en anglès i subtitulades?"

"Ara s'ha de muntar un canal en anglès TV3, quan tot aquell que està interessat en aquesta llengua té a la pantalla una esplèndida oferta de canals que la majoria rebutja precisament perquè estan en anglès i això els representa un esforç esgotador, enutjós, insofrible , gairebé tan insofrible com dir-li a Mas Artur i no Àrtur? ", conclou.

Publicitat
Publicitat

52 Comentaris

Publicitat
#52 Raül, Mataró, 01/04/2011 - 10:46

Respecto a lo de Ártur, es cierto que suena fatal, pero no menos que cuando los monolingües en catalán dicen Lopes, garsia, hernandes...

#51 tirant, Girona, 01/04/2011 - 01:50

Aquest Monzó sempre un pas endavant de la societat...cal una miqueta més d'enginy per entendre'l.

#50 Walzer, BCN, 31/03/2011 - 18:01

En Quim hauria de escriure menys i sortir menys a la ràdio. Les seves aportacions són cada cop més pobres i estereotipades. Allò que va arribar a ser enginy, sentit de l'humor i originalitat ha esdevingut mala bava i crítiques a tort i a dret. Com a millor parla, pitjor escriu

#49 pau bores, Barcelona, 31/03/2011 - 14:35

Monzó el bufó dels nacionalistes després d'aquella patètica presentació a Frankfurt. Ja cal que et callis perquè lo teu no passa de la típica gracieta trobada a Internet...Penós!!!!

#48 David, Altafulla, 31/03/2011 - 13:57

No hi ha cap problema amb la gent d'espanya, l? problema ?politic i d'expoli fiscal. Aquesta ?la ra?incipal per la que catalunya necessita la independ?ia, una q?i? superviv?ia.