Publicitat
Comunicació · 8 de Juny de 2011. 22:31h.

Nebreda: "el nostre ofici és emprenyar"

El ninotaire constata la pèrdua de sentit crític de la societat

Nebreda: "el nostre ofici és emprenyar"

Una imatge de l'acte de lliurament del IV premi Quim Regàs a Òscar Nebreda

El ninotaire Òscar Nebreda ha rebut de mans de la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, el IV premi Quim Regàs de periodisme. "El nostre ofici és emprenyar", ha dit el guardonat.

Nebreda ha agraït al jurat “la finor” de premiar l’ofici de ninotaire, de què ha constatat les dificultats que pot tenir en el futur a causa de la “banalització” i la pèrdua de sentit crític de la societat.

De Gispert ha indicat que el dibuixant “ha sabut posar l’enginy al servei d’uns valors, d’unes idees i d’un sentiment” i ha usat la ironia “per desvetllar i commoure consciències”. Així mateix, ha reivindicat el paper dels ninotaires en el periodisme, perquè, ha assegurat, “enriqueixen la percepció social de la realitat” i no poden tenir un paper “secundari o marginal”, ja que el seu missatge és tant “contundent i efectiu” com el dels altres gèneres periodístics.

A l’acte també hi han intervingut Santi Nolla, president del jurat i conseller delegat de Mundo Deportivo, i Rafael Jorba, secretari del jurat i periodista. Nolla ha qualificat l’estil de Nebreda de “corrosiu, crític i àcid”, i ha recordat que el guardonat “ha creat escola”.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat