Publicitat

La Razón afirma que l'Estat espanyol "anul·larà" les eleccions catalanes

Nervis a Madrid

Portada de La Razón

La Razón, a la portada, titula 'No hi ha sortida' i afirma que "el Govern anul·larà les catalanes si Mas les planteja com eleccions constituents". El diari explica que ERC buscaria una candidatura única per crear l'Estat propi i en aquest sentit indica que "el Govern creu que CiU no vol deixar-se fagocitar en una candidatura única independentista, però sí que pot acabar assumint la idea del programa de mínims comú 'per no quedar-se enrere'".

"I que també pot coquetejar amb la de donar veu als catalans perquè responguin en un referèndum o consulta a la pregunta de si volen que Catalunya tingui un Estat propi en el marc de la UE. ERC li ha proposat també a Mas que el Parlament de Catalunya voti una declaració unilateral d'independència", indiquen.

"El president de la Generalitat només ha anticipat que serà en el citat debat de política general en què buscarà punts d'acord amb altres formacions. La seva mirada, és clar, està posada en l'independentisme, d'on vol treure vots dins d'una estratègia esquizofrènica que l'obliga a fer equilibris impossibles per acontentar els seus votants moderats i satisfer els més radicals", afegeixen.

"Fonts pròximes a Rajoy adverteixen que al Govern no li tremolarà la mà per anul·lar les eleccions si Mas opta per un plantejament que vagi en contra de la Constitució. A la delegació de la Generalitat a Madrid, Mas va reivindicar el sentiment nacional de Catalunya i en un to d'advertència li va recordar al Govern que això no es canvia 'ni amb pressions ni ficant por'. I sempre dins d'aquest discurs ple d'ambigüitats que sense citar la independència traspua sobiranisme", conclou el diari.

Publicitat
Publicitat

70 Comentaris

Publicitat
#37 Josep Pages Canaleta Cardedeu, CARDEDEU, 22/09/2012 - 01:57

Mireu tindra les Institucions Espanyoles , la Prensa Espanyola i El Govern Espanyol amb aquesta POR I NERVIS .Nomes vol dir una cossa Catalans per primera vegada amb molts anys anen per BON CAMI Catalunya camina en pas fort i segur cap a una CATALUNYA LLIURE

#36 Sortida d'emergència, Catanyula, 21/09/2012 - 21:46

Fixeu-vos en la senyal que han posat a la portada els de La Razón .Hi han pintat una sortida d'emergència...ufff...quina tranquilitat...i jo que em pensava que tot havia acabat...gràcies Marhuenda

#35 Pilarin, Barcelona, 21/09/2012 - 20:45

Cómo os engañan los políticos catalanes. No doy crédito a mis ojos, la ciudadania y políticos todos en bloque. Qué bién se los han trabajado, hace algún mes recibía CIU críticas y manifestaciones en la calle, y ahora veo que los ha domesticado? Todos juntos contra España. Qué vergüenza!!

#35.1 joancatala, Castellbisbal, 21/09/2012 - 23:55

T'equivoques Pilarin! La majoria no està contra España! La gent està farta que ens prenguin el pel i això no exclou els polítics de casa nostre! El problema és que aquí ens foten de tot àrreu i al damunt transpua odi i recriminació. El PP ens ha portat a un camí sense cap solució dins España!

#34 joan, manresa, 21/09/2012 - 17:58

tinu.)porque Nosotros no queremos i así lo decidiremos todos los españoles..."...Ya está tot dit..,veurem com u podrán impedir...,Per las armes...???..Varem perdre una batalla,pro..., no la Guerra...,Per via legal...??? Europa no u permeterá i menys EEUU..,¿ O no es van independitzar ells...?

#33 joan, manresa, 21/09/2012 - 17:54

tinu.)curtets...,be,masse inteligents no son,están embogits en la España més rancia,i més dictatorial...,els va calr molt lo d'Una España,Grande i Libre...,i Unida...,sempre tenen la bota alçada ,apunt per axafar tota llibertat...---,sentit en un debat avui..," no aconseguirán la Indepencia (cont