Publicitat
Comunicació · 16 de Maig de 2018. 12:03h.

"Ni els adversaris esperaven un regal així"

Antoni Puigverd: "la revolució dels somriures amagava un ou de serp"

"Ni els adversaris esperaven un regal així"

L'articulista de La Vanguardia, Antoni Puigverd, considera que "Torra no pot demanar per dó ni penedir-se d'unes idees que conformen l'espina dorsal de la seva visió. Per si fos poc, en l'article en què parla de 'bèsties', s'inspira -¡literalment! - en el mecanisme que, segons Primo Levi, permetia als nazis actuar com ho van fer: bestializando als jueus".

"No, no crec que Torra sigui nazi, però sí un essencialista herderià que té por. Por de la desaparició de la seva identitat. Ara bé: aquell article és tan obscè que li impedeix presidir dignament la Generalitat, encara que sigui de manera vicària o, com ell diu, 'custòdia'", afegeix.

"Estic convençut, i hi ha terribles mostres d'això en època contemporània, que el supremacisme està bastant més present en la cultura i en la política espanyoles que en la catalana. Ahir tothom citava Federico J. Losantos. És un exemple. Però Losantos no és president de govern. (quina gran error, Carles, quin gran error! ¡Elegir, ja ho vam veure a Girona, no és el teu fort!)".

"Ni els adversaris més conspicus de l'independentisme esperaven un regal d'aquest calibre: un president que confirma -per escrit! - el pitjor dels prejudicis amb què el nacionalisme espanyol descriu el català. Que Torra es vegi obligat a demanar perdó vol dir que és conscient que les seves idees no són compartides pel gruix de l'independentisme. Però, estratègicament, l'error és monumental. Un tret al propi peu. a Madrid no s'han cregut el regal fins que l'han llegit a la premsa europea: la revolució dels somriures amagava un ou de serp", conclou.

Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Claudia, Sant Boi, 17/05/2018 - 16:51

Hagamos que BARCELONA sea CAPITAL DE ESTADO, hagamos la REPÚBLICA CATALANA

#13 luis, barcelona, 16/05/2018 - 18:54

Por mucho que se diga, no pasa nada.
De niño me impresionaban las piezas de cuero que ponían a los caballos a los lados de los ojos, que les impedía ver a los lados y que solo vieran lo que tenían al frente
Hoy día esa pieza es de uso muy común, y no precisamente en los caballos

#12 estelada, bandera d'onan, egara, 16/05/2018 - 18:44

un amargat, que parla de geneticas superiors, obsesionat amb las banderas i fan de personatges violents dels anys trenta... hem fa pensar en una paraula que comensa amb n...

#11 Bòdrium, Barcelona, 16/05/2018 - 18:08

Com podeu dir racista al MHP Quim Torra? Xarnegos de merda...

#8 Barretina a rosca, Black hole, 16/05/2018 - 15:15

No es un error es solo la constatación de hechos.

No ha pasado la prueba del algodon ese falso "nacionalismo bueno" del que tanto hablan.