Publicitat
Comunicació · 21 d'Octubre de 2013. 13:01h.

Ni independentista ni unionista

Carles Sans, d'El Tricicle, està "molt incòmode" amb el debat sobiranista

Ni independentista ni unionista

Carles Sans, a l'esquerra, amb els altres dos membres d'El Tricicle

El membre del Tricicle Carles Sans, en un article d'opinió a El Mundo, diu patir "la síndrome del 'català desubicat'" i explica que "en el meu cas, davant l'interrogatori de qualsevol que pregunta sobre el dret a la independència de Catalunya, intento en la resposta allunyar de referències diferencials, sempre molestes per a aquells que abominen de la bel·ligerància nacionalista, i desenvolupo, dins del que jo sé, arguments desapassionats en defensa de la reivindicació catalana".

"No sempre és fàcil, el recel que d'alguns ha modelat la imatge d'una Catalunya excloent i tòpicament materialista. I per altra banda, des Catalunya, s'ha instal·lat amb força la tesi d'una Espanya usurpadora, intransigent i poc sensible a les nostres reivindicacions", afegeix.

"També em passa que, en tornar a casa, sento i escolto arguments, de vegades tan discutibles i dubtosos, que em fan vacil·lar , almenys parcialment , d'aquelles tesis que he estat defensant el dia anterior allà, per Espanya. Perquè no ens enganyem, a l'hora de sospesar raons, tant aquí com allà hi ha vies d'aigua per les quals naufraguen moltes posicions, algunes difícilment sostenibles", lamenta.

"Així que la confusió s'instal·la a la meva persona i adquireixo el que anomeno la síndrome del catalanisme desubicat, que és aquell que pateix tot home o dona que no té (encara) unes conviccions fixes i inamovibles respecte a tot el debat suscitat sobre si hem de ser un dia independents o no", indica.

"Per als unionistes sóc sospitós de defensar les tesis sobiranistes i per als independentistes corro el perill que m'etiquetin com alguns ja han fet amb Duran Lleida. La situació, creguin-me, és molt incòmoda i lluito diàriament per obtenir la màxima informació possible a fi que, definitivament, obtingui un criteri des del qual pugui respirar tranquil. Mentrestant, seguiré pagant el preu d'una desubicació, que, per cert, a tenor del que vaig escoltant, no crec ser l'únic en patir-la", conclou.

Publicitat
Publicitat

139 Comentaris

Publicitat
#69 Àngel García González., Banyoles, 22/11/2013 - 10:02

Parece que nadie sepa como han sido los procesos de independencia de todos los países.
Primero existe una voluntat del pueblo mayoritaria y Segundo existe los "zipayos" "traidores" que por sus intereses individuales( económicos). Traicionan a sus conciudadanos.
Ara sabem qui es qui a Catalunya.

#68 Diego, Badalona, 07/11/2013 - 09:36

A mi em passa el mareix. Jo no asóc ni home ni dona sinó, tot el contrari.

#67 Normal en el seu cas., Barcelona, 22/10/2013 - 20:22

Omplen teatres a Madrid i a BCN. Sóc independentista de tota la vida i els entenc. No tothom té per qué fer públic si votaran sí o no.

#66 Narcís, bcn, 22/10/2013 - 20:06

... per tant és espanyolista. Li estan bé les coses com estan... o com estaven abans de l'auge independentista.

#65 ANONIM, GRATALLOPS, 22/10/2013 - 17:44

Fa uns anys, van ajuntar a tota una colla de gent que siguent catalans estaven orgullosos de ser espanyols. Caballé, Gasol, Mascó, etc i aquests tres hi eren. Ells ja ho van deixar clar llavors.