Comunicació · 3 de Maig de 2018. 14:01h.

"No els agrada aquest país"

El diputat de JxCat Pep Riera demana a Ciutadans i PPC que deixin de "demonitzar" TV3

"No els agrada aquest país"

Pep Riera

El diputat de Junts per Catalunya, Pep Riera, ha afirmat que Ciutadans i PPC tenen "una obsessió" amb TV3 i Catalunya Ràdio i ha assegurat que a aquests dos grups parlamentaris "no els agrada TV3 i Catalunya Ràdio perquè no els agrada aquest país. No els agrada com és aquest país". Així ho ha manifestat durant el debat d'una resolució del PP per instar TV3 i la resta de mitjans públics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a no fer "apologia de la violència" dels Comitès de Defensa de la República (CDR).

Riera, periodista i director de L'Esportiu des del 2003 fins el 2012, ha demanat a C's i PPC que "abandonin la seva obsessió i si realment volen fer un servei als catalans, demonitzin menys TV3 i mirin més TV3, critiquin menys Catalunya Ràdio i escoltin més Catalunya Ràdio". "TV3 i Catalunya Ràdio transmeten una informació veraç, objectiva i equilibrada", ha assegurat el representant sobiranista, que ha afegit que "promouen la convivència cívica i el respecte a les opcions polítiques, socials, lingüístiques, culturals i religioses presents al territori de Catalunya".

També ha recordat que TV3 "ha encadenat 8 anys de lideratge d'audiència i ha estat la cadena generalista més ben valorada per l'audiència amb 8,5 punts" i, en aquest sentit, ha subratllat que "aquestes dades s'han registrat mentre el senyor Albiol diu que s'ha de tancar TV3 i fer una tele nova amb 'gent normal'". El diputat de JxCat ha exposat que "PPC i Ciutadans no volen uns mitjans de comunicació públics millors a Catalunya". "Els volen per controlar-los o per utilitzar-los per atiar la confrontació i l'odi", ha conclòs.

La diputada del PPC, Andrea Levy, que ha estat l'encarregada de presentar la proposta -rebutjada amb els vots de JxCat, ERC, els comuns i la CUP-, ha assenyalat que "TV3 i Catalunya Ràdio no poden seguir avergonyint una part de la societat catalana en convertir-se en un clar artefacte per a la propaganda independentista". També ha explicat que el PP volia intervenir els mitjans públics catalans amb l'article 155 de la Constitució però no ho va fer perquè els socialistes ho van rebutjar: "Esperem que el PSC faci ara el que no es va atrevir a fer al Senat i reprovi el que estan fent els mitjans públics".

El representant socialista David Pérez  ha carregat contra el director de TV3, però ha demanat al PP "que no pagui amb el grup socialista el fet que C's estrenyi tant" els populars amb la intervenció de l'autonomia. Des de C's, Fernando de Páramo ha criticat que TV3 és "telePuigdemont", ja que informa de Carles Puigdemont com si seguís sent president i defensa que hi ha presos polítics i consellers en l'exili: "Deixin d'usar TV3 com a braç executor del procés i deixin d'avergonyir-nos".

La diputada dels comuns Jèssica Albiach ha destacat que el PP té tanta credibilitat quan presenta una proposta a favor la pluralitat de TV3 "com quan C's presenta una iniciativa a favor de la convivència", i ha acusat el PP de promoure la censura i la manipulació dels mitjans públics quan governa. EL diputat d'ERC, David Rodríguez, per la seva banda, també ha reivindicat TV3 i Catalunya Ràdio i ha criticat la gestió del PP dels mitjans públics i els ha titllat d'"hereus del NO-DO". "PP i Cs competeixen per veure qui diu una barbaritat més gran sobre TV3 i per tancar-la. Han fet bandera dels seus atacs i es queixen per falta de pluralitat, però no van quan els conviden", ha denunciat.

Finalment, des de la CUP, Natàlia Sànchez s'ha sumat a Junts per Catalunya i Esquerra en la defensa dels mitjans públics i ha acusat el PP de no saber gestionar els mitjans públics i d'utilitzar-los per difondre la seva "propaganda", però els ha avisat que els mitjans catalans han d'estar ben dirigits i no poden ser moneda de canvi en les negociacions per formar Govern.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#31 Sergi , Barcelona, 04/05/2018 - 18:16

I tant que ens agrada, ens encanta i es per aixo que no volem una televisio sectaria, volem una televisio de TOTS, de tots els catalans, no nomes dels estelats.

#30 pepe, andorra, 04/05/2018 - 13:36

A quienes no aguantamos ya es a los separatistas, q son mas pesados q una vaca en brazos, como un niño cuando no le dejan comerse un caramelo antes de cenar. Sin tv3 y sin nuestro dinero, no son nada.

#29 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 04/05/2018 - 13:15

Una reflexión:

Si intentan anular la pluralidad de su tierra (Cataluña), prohibir su lengua más hablada (el Español) y alterar su forma de pensar usando las escuelas y los medios de difusión, entonces SÍ podríamos decir que a los indepes no les gusta su país.

Salvo que no es un país, sino una comunidad autónoma dentro de un país.

#28 Tocata y fuga de Lolita, S. Climent Llobregat, 04/05/2018 - 11:42

sop??nsu?? s??osu??

#27 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España. , 04/05/2018 - 08:26

La verdad que no. No nos gusta que una manada de profesores humillen a niños, por su origen, profesión de los padres, o lengua. La verdad es que no nos gustáis los separatistas. No nos gustáis por xenofobos, corruptos y racistas. Por eso queremos constituir la nueva Comunidad de Tabarnia. Adeu Tractoria.

#27.1 pepe, andorra, 04/05/2018 - 12:20

dejate de tabarnias, es mas facil constituir la comunidad autonoma d e Barcelona, eso de tabarnia esta bien para reirse de los separatas y ponerles frente a sus contradicciones, pero en la vida real, lo practico es la autonomia de Barcelona, si nos ponemos, en menos de 4 años se puede conseguir.