Publicitat
Comunicació · 9 de Desembre de 2008. 19:48h.

No era per la llibertat d'expressió

El cas del periodista de Cope Girona acomiadat és pe "assetjament moral"

No era per la llibertat d'expressió

El muntatge que fa el periodista

La Cadena Cope ha guanyat un judici a un redactor de Cope Girona, que feia deu anys treballava en aquesta emissora, i que havia demandat l'empresa al considerar que el seu acomiadament era una vulneració de la llibertat d'expressió. Segons Paco Pérez, advocat del Col·lectiu Ronda, que va defensar el periodista, "es tracta d’una clara vulneració de la llibertat d’expressió, un dels drets fonamentals dels treballadors". El motiu de l'acomiadament, segons el Col·lectiu Ronda, va ser "un muntatge que el periodista havia fet en un fotolog on acostuma a col·laborar i que és sens dubte la veritable raó de l’acomiadament. Muntatge que, segons diuen (l'empresa), ridiculitza a la COPE subtilment".

Malgrat tot, una jutgessa del Jutjat Social de Girona ha donat la raó a la Cope i ha admès que la emissora va acomiadar el periodista per "assetjament moral" a una companya de feina i no pel muntatge que va fer en un fotolog. Segons s'ha exposat al judici, el demandant havia rebut diversos avisos, verbals i per escrit, demanant-li que canviés l'actitud envers la seva companya. Al judici s'han aportat com a prova algunes de les cartes d'avís de l'empresa i mostres dels escrits del periodista en un lloc web on deia que tractaria la seva companya "com si fos una planta".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 A. Casas, Figueres, 12/12/2008 - 18:34

Coneixent el personatge que actualment dirigeix aquesta emissora a Girona (fals, mentider, infeliç, amargat, dolent i que no té ni la EGB), em solidaritzo amb el treballador a qui li han muntat una trampa per fer-lo quedar com un assatjador sent mentida.

#10 Eloi Fuster, Fontclara, 10/12/2008 - 21:12

Que no us enrecordeu el que la Cope està fent en el nostre país? A Catalunya estem patint les manipulacions informatives. Què es pot esperar d?aquells que només difamen? El que aquest noi ha patit és el mateix que fan a Catalunya. DONAR-NOS PEL SAC.

#9 VOLEM LA INDEPENDENCIA ara aqusta nit, de salses a guardamar, 10/12/2008 - 16:11

nomes pel fet de ser de la cope ja s'en haurien de donar vergonya i plegar o fer com el losantos i anarsen a espanya

#8 Joan, BCN, 10/12/2008 - 14:57

Amic Ben Català ; pensar que perqué ho diu un jutge és la veritat total és de pura ignorancia. Les decisions judicials , i més amb el nivell dels jutges espanyols , són capritxoses i a gust personal. Un altre jutge pot dir el contrari amb el mateix cas.

#7 Joan Ben Català, Girona, 10/12/2008 - 11:42

Quan un jutge dona per PROCEDENT un acomiadament per assatjament és perquè les raons són espectacularment monumentals, en cas contrari donen l'acomiadament nul. Ull amb els assetjadors que de vegades semblen gent "normal" i sovint són malalts mentals