Publicitat
Comunicació · 20 de Febrer de 2013. 12:11h.

"No hi fiquin la resta d'Espanya pel mig"

L'ABC afirma que "els que es corrompen són polítics catalans"

"No hi fiquin la resta d'Espanya pel mig"

Imatge de l'editorial

L''ABC', en el seu editorial, critica que "tant pregonar que Catalunya és subjecte polític i jurídic de sobirania, i la classe dirigent catalana -socialista i nacionalista, els uns pels altres- l'ha arruïnat, en tots els sentits d'aquesta expressió, en la seva convivència democràtica i cívica".

"El separatisme ja no és únicament una opció desgavellada des del punt de vista legal, sinó que representa per als catalans una opció temible si estarà gestionada pels mateixos que no han estat capaços de dirigir una autonomia, suposadament sotmesa a interessos i controls superiors".

El diari augura que "el procés sobiranista es ressentirà d'aquests escàndols, però no per fosques maquinacions de l'Estat central, com proclamen els portaveus nacionalistes, sinó perquè estan obligant els catalans a preguntar-se què estan fent els seus propis dirigents amb Catalunya".

"Els qui es corrompen són polítics catalans i són catalans els que malversen diners; els qui espien són catalans i han espiat altres catalans, per ordre de catalans; qui divideix els catalans són altres catalans. No hi fiquin la resta d'Espanya pel mig", demanen.

"La desarticulació estructural de Catalunya és una realitat inqüestionable, que no es deu a la manca de sobirania, sinó a un excés d'endogàmia nacionalista, que va crear un sentiment d'impunitat que ara s'està esquerdant", conclou.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 BEJOTA, BCN, 21/02/2013 - 19:33

ADÈU ,SR. MAS.El compte enrere de la liquidació política d'Artur Mas ha començat, així com el de la fi de la política d'enfrontament permanent amb el govern central, em diuen separadament dos membres de la Comissió Executiva de la Federació de CiU.

#9 Cartanya, bcn, 20/02/2013 - 17:14

Ell ABC diu "són catalans els que malversen diners" fins aquí podríem estar d`acord, però no senyors el que malversen mes diners dels Catalans son Espanyols concretament tots el partits que han governat a aquesta autosuggestió.anomenada Espanya. Quan arreglem això, ja arreglarem als d`aquí.

#7 fideli, rdnes, 20/02/2013 - 15:22

ho reconeixen: españa és una resta...

#6 hoguera de odios, rubricata, 20/02/2013 - 15:15

Si es veritat sería el récord Guinnes.

#5 guillem, bcn, 20/02/2013 - 14:05

Ja hi som! Critiquen els polítics catalans i ja son anticatalans. Així cap espanyol podria criticar en Bárcenas, no? Si ho fes, aplicant la vostra lògica, seria un traidor a la causa nacional (espanyola) no?

#5.1 Xavier, Barcelona, 20/02/2013 - 16:12

Ningú diu que pels escàndols a nivell espanyol (Bárcenas, Gurtel, Urdangarín, Bankia, indults, etc.) el govern espanyol s'hauria de dissoldre perquè no sap dirigir Espanya i hauria de cedir la sobirania a Brusel·les, per exemple. És una gran diferència, no?

#5.2 guillem, bcn, 20/02/2013 - 17:51

No sé si vivim al mateix lloc, jo tampoc sento que la Generalitat ha de dissoldre's.