Comunicació · 22 de Març de 2010. 15:32h.

"No m'agradaria un tercer tripartit"

Miquel Calçada afirma que "CDC hauria d'agafar la bandera del dret a l'autodeterminació"

"No m'agradaria un tercer tripartit"

Miquel Calçada, als estudis de TV3, el dia de la presentació

El periodista Miquel Calçada ha estat entrevistat a Mescat, "el butlletí de la gent de Convergència", on ha mostrat la seva oposició a tornar a reeditar el tripartit. "M'agradaria que amb aquestes condicions no hi hagués un tercer tripartit, tan si sumen com si no", ha deixat clar.

Tot i això, Calçada assenyala que "tampoc crec en la sociovergència. En absolut. Seria una mal invent per a Catalunya malgrat una minoria interessada". El periodista és declara partidari "d'una altre tipus de pacte o en tot cas que la llista més votada sigui la que pugui governar amb aliances puntuals".

El presentador d'Afers Exteriors considera que "l'únic positiu del tripartit és que de cop i volta hem pelat moltes més capes d'aquesta ceba que abans semblava molt compacte". En aquest sentit, Calçada envia un missatge a la federació nacionalista: "penso que CiU hauria de fer un gran pas i no continuar amb aquesta ambigüitat que entenc però que ja no comparteixo".

El periodista insta CiU a "agafar la bandera del dret a l'autodeterminació. L'agenda política l'hem de marcar nosaltres". Calçada creu que l'objectiu de la propera legislatura "és el dret a decidir" i la independència "el pas següent després del dret a decidir".

Preguntat sobre "per què ens tenen tanta mania a Espanya?", Miquel Calçada assegura que "m'és indiferent i fa 20 anys ja pensava igual". "És absurd fer pedagogia i ens gastem diners per fer-ne. Si algú vol entendre res, que ens ho pregunti si de cas", apunta.

Finalment, envia un missatge a Artur Mas i li prega que "fixi definitivament el nord sense ambigüitats, que no és altre que el dret a decidir. Ja no ens serveix saber que l'èlit convergent és sobiranista. Cal actuar".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#37 Carme, Torelló, 23/03/2010 - 22:51

Nadia, si t'informessis una mica, sabries que Miquel Calçada (i les seves dues filles) es van canviar el cognom en trobar que era amb Ç, com està publicat en un llibre i en diverses entrevistes. Fins aleshores estavan content de tenir-lo amb Z.

#36 nadia, badalona, 23/03/2010 - 15:36

Aquest Calçada abans es deia Calzada, però es veu que la Z no era prou catalana.

#35 Montse, Barcelona, 23/03/2010 - 14:50

Els votants volem que CIU es defineixi. Llavors sabrem si els hem de votar o si hem de canviar el nostre vot!
Visca Catalunya Lliure!!!

#34 joan, fabert, 23/03/2010 - 09:21

a mi tampoc m'agrada el que fas tu.

#33 Marc, BCN, 23/03/2010 - 08:37

Te tota la raó. Després de l'ignominiós desastre per al país que han suposat els dos tripartits cal, com sigui, que el partit més votat torni a governar amb més radicalitat en els seus posicionaments.