Comunicació · 24 de Novembre de 2018. 19:47h.

Núria Llorach queda en evidència

El llibre d’estil de la Corpo també regula el comportament dels "col·laboradors eventuals"

Núria Llorach queda en evidència

La presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Núria Llorach, es va desentendre dels insults de les estrelles de TV3 assegurant que són "col·laboradors externs" de la cadena. "El llibre d'estil estableix diferències pel que fa als professionals de la corporació i pel que fa als col.laboradors”, va afirmar Llorach.

"Jo crec que ningú ha de menysprear a ningú, no m'agraden els insults adreçats ni a uns ni a altres, però vostè no pot dir que els fan treballadors de la corporació pública, perquè són col·laboradors externs" va defensar la presidenta de la CCMA durant la comissió de control de l'òrgan.

"Els treballadors de la casa sí que s'han de cenyir al llibre d'estil i els professionals han d'actuar amb neutralitat, imparcialitat i respecte al pluralisme, però són els treballadors de la corporació, no els col·laboradors o tertulians externs”, va apuntar.

Tot i això, el llibre d’estil de la CCMA indica que “aquest llibre d’estil vincula els directius, treballadors i col·laboradors fixos o eventuals de tots els mitjans de la CCMA, sigui quina sigui la seva relació contractual amb les empreses del grup”.

En un altre apartat es remarca que “els professionals de la CCMA no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostres mitjans”. “En l’àmbit públic no poden adoptar posicions en relació amb debats polítics i socials quan, per la feina que desenvolupen, pugui quedar compromesa la nostra imparcialitat”.

Tampoc poden “emetre missatges o comentaris ofensius o despectius”; “desacreditar la CCMA o les seves empreses” o “revelar informació confidencial de l’empresa”.
 
“Els nostres professionals compleixen aquestes normes quan participen en blogs, xarxes socials i altres formes de divulgació de continguts, tant sota el paraigua dels nostres dominis com en espais aliens o personals. També quan expressen la seva opinió en articles periodístics, tertúlies o entrevistes en altres mitjans, entre d’altres”, es subratlla.

Fonts de la CCMA, però, insisteixen que aquest apartat “està bastant acotat, això no aplica als col·laboradors”. “L’opinió que puguin expressar els col·laboradors no compromet la neutralitat dels mitjans de la CCMA”, consideren.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Ramon, Terrassa, 26/11/2018 - 07:03

Esta tía con la cara, paga.

#18 opinador, Barcelona, 25/11/2018 - 18:51

los proceSSistas adoooran tv3, la consideran el faro que les ilumina en las tinieblas, el profeta de la única verdad posible, ya que ellos están en una cruzada épica (os suena?) contra el MAL; sin embargo, para quienes no vivimos inmersos en la única religión verdadera (os suena?) tv3 no es más que un medio de adoctrinamiento y reeducación

#17 jan, granollers, 25/11/2018 - 11:43

"Tenim present que les poblacions de la Catalunya del Nord són part integrant dels Països Catalans i, quan les mencionem, les acompanyem de la referència comarcal.
MAL : La xerrada tindrà lloc a la ciutat francesa de Cotlliure.
BÉ : La xerrada tindrà lloc a Cotlliure, al Rosselló."
(El llibre d'estil de la CCMA)
Visca la imparcialitat!

#16 Felip, Vic, 25/11/2018 - 11:26

Por su fidelidad al partido de Jordi Pujol, esta señora ha estado colocada en cargos de la administración pública desde hace más de 30 años... sus palabras se entienden, al son de su amo que eso funciona. Tv3 nos cuesta 240 millones más 12 de publicidad y encima piden al Parlament más presupuesto, bona gestió si senyora! Ay esa corruptela!!!

#15 Rociio, Vilanova i La Geltrú, 25/11/2018 - 10:03

deu a l'expoli".
Autocrítica cero, desde el despilfarro de recursos, políticas mal implementadas, falta de reformas sectoriales por intereses, corrupción, etc...
Ah no, petardill@s lind@s el diablo está más allá del Ebro y de la Franja ¿Y qué más?