Publicitat

Martí Anglada: "Hi ha una ventada històrica que es pot aprofitar"

O ara o mai

Anglada, amb Jordi Pujol, durant la presentació del llibre

L’excap d’Internacional de TV3, Martí Anglada, ha defensat que “dues plataformes independentistes poden sumar més que una”, com demostra l’exemple d’Estònia. A Letònia, en canvi, “els independentistes es van unir massa d’hora i no van saber integrar la minoria russòfona”.

Anglada s’ha pronunciat en aquests termes en la presentació del seu llibre 4 vies per a la independència, en què analitza les trajectòries d’Estònia, Letònia, Eslovàquia i Eslovènia fins a la plena sobirania. El periodista ha recordat que “aleshores corria un vent de canvi, que era el final de la Guerra Freda”, i ho ha comparat amb “la crisi que ara assetja Europa és un altre vent de canvi, que es pot aprofitar”.

L’expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha acompanyat Anglada i ha explicat com “quan es parlava de la separació de Txecoslovàquia, a mi em demanaven que aconsellés als eslovacs que no se n’anessin, que Europa ja tenia prou problemes”, un discurs ben similar a l’actual. Pujol ha conclòs que “al final, els eslovacs han crescut més que els txecs”, així que el que importa, segons l’expresident, és “creure en les pròpies possibilitats”.

Per la seva banda, l’eurodiputat per Convergència Democràtica (CDC), Ramon Tremosa, ha remarcat que “Castella s’assembla molt a Rússia”, com ja deia l’escriptor Graham Greene als anys 80. Per a Tremosa, els paral·lelismes entre terres de "monjos i guerrers, de frontera, místics", són evidents. L’eurodiputat també ha afegit que “Europa entén que els catalans vulguem saltar d’un vaixell que s’enfonsa”, referint-se a l’economia espanyola.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#13 BEJOTA, BCN, 01/04/2013 - 13:51

Cataluña independiente tendrá que pedir su adhesión a la UE
El ex presidente del Parlamento Europeo Pat Cox deja claro a los separatistas catalanes las normas actuales del juego. Necesita el apoyo de todos los Estados.

#12 BEJOTA, BCN, 31/03/2013 - 14:22

Van Rompuy a Escocia y Catalunya:"Nadie obtendrá nada del separatismo"

N.B.SR. PUJOL :COM QUE HI HA MOLTA ESCOMBRERIA "FINANCIERA" ENTRE LA COLLA DE FILL , EL QUE TOCA ÉS AMAGAR-SE RERA L'INDEPENDENCIA(=INMUNITAT).

#11 John Wayne, L'Oest, 26/03/2013 - 14:40

No he tenido la posibilidad de leer el libro ni tampoco escuchar lo dicho en la presentación, pero con cuatro párrafos leídos aquí sobre los paralelismos con Rusia, ya he tendió más que suficiente.
Por cierto, no tienen ningún independentista que pueda parecer inteligente?

#10 101 Airborne, roses, 26/03/2013 - 12:54

Con que alegria y descaro se expresan,como si fuera un juego, cuando la mitad de Catalanes que no sentimos españoles no queramos pasar por el aro que pasará Sr Pujol y Anglada? donde estareis? sereis responsables de todo lo que decis? Jordi, la pasta la tienes que invertir AQUÍ no ALLÍ!!

#10.1 Albert, Terrassa, 26/03/2013 - 15:51

La meitat? ah si? Els resultats de les últimes eleccions no diuen això precisament, sinó que fora dels ghettos sou marginals. Doneu gràcies per tenir dret a vot, als països normals als immigrants inadaptats que reneguen del país ni tan sols tenen dret a vot o als serveis socials. Fora colonitzadors

#10.2 Walzer, BCN, 26/03/2013 - 16:58

M'agradaria convidar l'Albert a revisar els resultats de les últimes eleccions al seu poble, a Terrassa. Si deixem de banda ICV que no està gaire definida, la suma de CiU (amb UDC i tot) ERC CUP és pràcticament igual a la suma de PSC PP C's. Clar que potser consideres Terrassa un ghetto

#10.3 101 Airborne, Roses, 26/03/2013 - 20:00

Albert,vaya vaya el niño del bigotillo! ghetto?marginales? derecho a voto? Albert a mí no me cuentes tus rollazos! tú fanatismo te lo metes por donde te quepa, en todo caso otro estomago agradecido que en sú cataluña "independiente" será el CHIVATO,PELOTA Y BUFÓN del régimen!.

#9 Kropotkin, Vic, 26/03/2013 - 12:12

Si, hay que aprovecharlo. De hecho, me imagino que el sector "negocis" de CiU ya lo está haciendo desde hace tiempo. Jua, jua, jua,...