Publicitat

Toni Soler diu que Esquerra "necessita molts Rufians"

Oda al rufianisme

Article de Toni Soler

El periodista i productor de televisió Toni Soler ha escrit un article sobre el portaveu d’Esquerra al Congrés, Gabriel Rufián, i ha manifestat en la contraportada del diari Ara que “el partit de Junqueras no necessita un Rufián, sinó que en necessita molts”. “Rufián no és només un diputat o un portaveu. És una marca, un missatge i fins i tot un model de país", sentencia.

Soler admet que "no és el candidat ideal per a ERC, el seu perfil polèmic comporta riscos i genera fins i tot rebuig", però exposa que "tots aquests inconvenients s’empetiteixen davant l’evidència que Rufián és, sobretot, un cop de maça contra els tòpics i els prejudicis, una esquerda en la concepció granítica de la Catalunya actual, un antídot contra els etiquetatges simplificadors”, exposa.

L'articulista considera que “ERC necessita Rufián perquè Rufián no sembla d’ERC” i afegeix que “si ERC vol assemblar-se a la Catalunya real -i és evident que ho vol-, és normal que li doni protagonisme” perquè “Catalunya està plena de Rufians, i el partit que la governi necessita tenir-ne molts”.

El productor de televisió assenyala que “cap partit català no es pot permetre una etiqueta ètnica o essencialista” i indica en aquest sentit que “per això ERC buscava un Rufián, i per això -n’estic segur- Ciutadans sospira per un portaveu que parli una mica bé el català, si pot ser amb accent de Vic o de Girona”.

“En el cas dels republicans -constata Toni Soler-, Rufián serveix un doble objectiu, perquè el seu tarannà el connecta amb els votants que se senten espanyols i també amb les classes populars metropolitanes, cosa que dificulta el missatge dels que defensen que l’independentisme és una trampa burgesa”.

També remarca que “quan Rufián parla a Madrid deixa anar tòpics i tuits que de vegades fan envermellir, però la seva gosadia, la seva calma torera, arriben a un públic que ni votava ERC ni sabia que existia, i li asseguren minuts de televisió en canals on el seu partit era ignorat”.

Finalment, diu que “el problema és que l’aposta per Rufián és sobretot mediàtica, i els huracans mediàtics sovint ho escombren tot”, però remarca que “les enquestes, però, indiquen que Rufián és ben lluny de suposar un problema per a ell mateix o per a les sigles que defensa”.

34 Comentaris

Publicitat
#34 Cansat, Barna, 10/04/2017 - 18:13

De tot el que diu el senyor solament hi ha una que és segura: RUFIAN NO ÉS EL CANDIDAT IDEAL!

#33 lucas, bcn, 10/04/2017 - 10:54

Básicamente los de erc siempre han sido los criados de cdc, los mássovevers del amo, gente rufianes ca, sin cultura

#32 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 09/04/2017 - 23:39

ERC = Esquerra Rufianesca de Catalunya. ¡¡Uy, qué bien queda!!

#29 Josep-Maria, Barcelona, 09/04/2017 - 19:10

«El seu taran. connecta amb els votants que s sent. espany.». Els prejudicis de Soler. Qualsev. pers. decent, espany., cat., de dreta, d'esq., union., indep., s'ha de sentir ofesa per la vulgarit., superficialit. i incompet. de Rufian.

#29.1 Paulina, Ciudad Badia, 10/04/2017 - 07:19

Bien, no todos: quien le equipa a nivel de vestimenta lo adora si se deja una buena cantidad de dinero cada vez que va o las muchas veces que acude aunque gaste poco cada vez. Lo mismo sucede por lo que respecta a su alimentación

#29.2 Paulina, Ciudad Badia, 10/04/2017 - 07:21

Si los quillos, garrulos, chonis, etcetera, tres cuartos delo mismo. Ahora está en la fase del enamora- el miento viene luego o no se quiere ver. Cuando se proyecten y vean que por la boca les sale el pulmón y este chavalito se lo lleva crudito sin pegar

#29.3 Paulina, Ciudad Badia, 10/04/2017 - 07:22

al agua un palito (él y cientos como él, lo que pasa que el crítica a los demás y les acusa de cosas en que el no es igual si no peor por incoherente) ahí será su declive y esperemos que Soler, ERC o sus fans le consigan colocación. Ya sea perteneciendo

#29.4 Paulina, Ciudad Badia, 10/04/2017 - 07:23

a España, en el nuevo Estado, en la nueva República pero que se arremanguen sus fans. El ya no se debe manchar más.

#28 Barems democràtics, Bcn, 09/04/2017 - 18:11

S'han acabat els sondejos d'opinió, democòpies i bajanades vàries. Ara tot aixó és el passat, la demoscòpia moderna consisteix en T. Soler i Telecinco. . Si arribes a sortir al Sàlvame ja ets un estadista de cal Deu. Pionera la Rahola, aviat ERC fitxarà el Matamoros.