Publicitat
Comunicació · 6 de Novembre de 2020. 16:48h.

Ofesiva de JxCat contra el castellà a TV3

La formació també diu que s'ha de "prioritzar" el català a Catalunya Ràdio

El diputat de Junts per Catalunya, Josep Riera, s'ha queixat en la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de la "proliferació" del castellà i del "relaxament de la promoció del català" a TV3". El diputat Francesc Ten, també de JxCat, ha reclamat "prioritzar" el català a Catalunya Ràdio.

Riera ha dit que des de JxCat han "constatat l'increment de l'ús del castellà en detriment del català" i ha reclamat que "totes les persones contractades utilitzin el català, que es doni prioritat a convidats en català i que en la programació en general no s'introdueixin altres llengües".

El portaveu de la formació independentista ha reclamat que "es corregeixi la relaxació en l'ús del català en la televisió pública" i ha denunciat que "en tots els programes han proliferat molts col·laboradors fixos, o persones contractades, que no s'expressen exclusivament en català".

El director de TV3, Vicent Sanchis, ha recordat que el llibre d'estil estableix l'ús preferent del català, però ha recordat que també diu que "aquesta preferència no ha de comportar cap mena de discriminació per als parlants d'altres llengües, no ha de perjudicar els continguts ni distorsionar la realitat". A més ha assenyalat que "hem parlat amb els responsables d'informatius i de programes, els hi hem recordat el llibre d'estil i els hi hem demanat que analitzin cada situació amb aquests convidats per si el compleixen".

Ten, per la seva part,  també ha demanat que s'ha de "prioritzar" el català a Catalunya Ràdio per "complir el llibre d'estil" i ha recordat al director Saül Gordillo que "vostè dirigeix una ràdio pública que té marge de millora en aquest aspecte". "No es tracta de flexibilitzar perquè tenim una llei i un llibre d'estil que en aquest sentit és claríssim", ha reblat.

Gordillo ha apuntat que "nosaltres tenim a Catalunya Ràdio té 800 col·laboradors i es poden comptar amb els dits de les dues mans els que s'expressen en castellà" i ha considerat que "seria contraproduent rescindir contractes de col·laboració, que se signen per tota la temporada, a tertulians que s'expressen en castellà". "Crec que seria una pèrdua per a Catalunya Ràdio prescindir de perfils com John Carlin i penalitzar que pel fet que s'expressi en castellà no es pugui comptar amb el seu talent, o Juanjo Sáez a l'Estat de Gràcia", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 VRaptor, Alicante, 17/11/2020 - 01:24

Después de ver en televisión una entrevista realizada por una tv privada de índole nacional a cerca del vagon del silencio, creo que a Damian Calvet, realizada en español, me di perfecta cuenta el porqué esa insistencia en eliminar el español: NO LO SABEN HABLAR. Son el resultado de 30 años de pujolismo, pura cepa secesionista sin otro horizonte

#5 Veciana, Barcelona, 06/11/2020 - 23:14

Como desintonicé Tven3 y no sé ni dónde está la emisora de radio ésa,por mí como si hablan en chino.Nijao!

#4 Ignatius, Cerdanyola, 06/11/2020 - 19:30

Que os parece señores del govern si hacemos una consulta entre catalans sobre la inmersión ......
Venga no sois tan supermegademocratics???

#3 Uno del montón, Barcelona, 06/11/2020 - 19:24

Considerar a John Carlín talentoso es pasarse, solo es otro izquierdoso viviendo en una burbuja mientras cobra suculentas minutas por sus artículos e intervenciones

#2 Tirant, Bcn, 06/11/2020 - 18:49

L'obsessió del separatisme contra l'espanyol és malaltissa ... Recordem: oficial, present a Catalunya des de l'Edat Mitjana, matern de la majoria dels catalans i utilitzat de forma també majoritària. Pateixen d'una fòbia irracional que perjudica greument la formació i l'educació , però això els importa ben poc: el fanatisme els pot.