Publicitat
Comunicació · 29 d'Octubre de 2013. 19:18h.

Ónega veu Catalunya "independent"

El periodista creu que "amb Suárez no s'hauria arribat a aquesta situació"

Ónega veu Catalunya "independent"

Fernando Ónega (Foto: www.rtve.es)

El periodista Fernando Ónega assegura que veu Catalunya independent, tot i que “no tan aviat com pensen”. A més, ha considerat que amb l’expresident del Govern espanyol, Adolfo Suárez, “no s’hauria arribat a aquesta situació”.

Preguntat sobre si veu els catalans independents, ha respost que “sí”. “No tan aviat com pensen a Catalunya i és un error històric, però els independentistes ofereixen un projecte mentre que l’Estat no aconsegueix crear la necessitat i l’ànsia d’Espanya”, ha afegit.

Sobre què hagués fet Adolfo Suárez amb Catalunya, ha dit que “no s’hauria arribat a aquesta situació. S’hauria bolcat amb Catalunya per combatre la ‘desafecció’ que Montilla va denunciar per primera vegada”.

Ónega, precisament, ha fet aquestes declaracions en una entrevista publicada aquest dimarts al Diari de Girona en la qual parla també del seu llibre Puedo prometer y prometo. Mis años con Adolfo Suárez. En aquest, parla dels anys en què escrivia els discursos de l’expresident.

En aquesta mateixa època va conèixer l’actual ministre d’Educació, José Ignacio Wert. Preguntat sobre si reconeix el Wert actual, Ónega respon que “se’m fa molt difícil”. “Frases com ‘espanyolitzar els nens catalans’ no constitueixen únicament un error estratègic. L’idioma és patrimoni indiscutible, no em poden obligar a no parlar en gallec”, ha argumentat.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#15 BEJOTA, BCN, 31/10/2013 - 13:22

Los patronos son conscientes de que en los despachos de las grandes multinacionales corren informes demoledores de la gran banca de inversión sobre una eventual independencia de Cataluña, cuya viabilidad a corto plazo y permanencia en la Unión Europea ponen en duda. ("EL PAÏS")

#14 BEJOTA, BCN, 30/10/2013 - 15:06

El líder dels socialdemòcrates europeus adverteix Mas: la independència unilateral implica quedar-se fora de la UE .Swoboda recorda que no es pot "crear nous conflictes i esperar que tothom t'accepti a la UE",

#13 Korrupotkin, Vic, 30/10/2013 - 11:10

Sobre la consulta diremos q no es de todos los catalanes. No porque no podamos votar (que podremos), sino porque no queremos q nadie vote (mas que nada porque ya nos olemos que ganaría el SI)...jua, jua...mejor hundidos

#12 Marcus, bcn, 30/10/2013 - 10:57

Aquest senyor és de les poques persones que avui en dia es poden escoltar.

#11 Castells, Bcn, 30/10/2013 - 09:29

crec k es un home molt inteligent, profesional i lo mes important es que no esta manat per ningu. Jo el faria futur Ambaixador de Cat a Espanya. No es el prototip de gallec ni español.