Publicitat
Comunicació · 22 de Juny de 2012. 14:35h.

'Palmeros' a les tertúlies de TV3

Un informe del Consell Assessor critica la "predominança de colors i falta de pluralitats" a 'Els Matins'

'Palmeros' a les tertúlies de TV3

Una tertúlia de TV3

El diputat de Ciutadans ha denunciat que, a les tertúlies d''Els matins' de TV3, hi ha d'haver-hi tertulians de totes les ideologies i "no només aquells que els partits fan servir de 'palmeros'". Cañas ha aprofitat la comissió de control de la CCMA al Parlament per denunciar que "els tertulians de TV3 són qualsevol cosa menys plurals" i que els mitjans públics "no han de condicionar l'opinió, sinó crear-la".

El president del consell de govern de la CCMA, Brauli Duart, ha replicat que segons informes del CAC, "TV3 és l'operador més plural de tots els que operen a Catalunya". El portaveu de Ciutadans, tanmateix, ha revelat un informe del Consell Assessor que critica precisament la manca de pluralitat de les tertúlies de TV3. L'informe, curiosament, no va transcendir als mitjans perquè va ser enviat només al consell de govern i a la comissió de control parlamentari.

L'informe del 2010 exposa, en concret, que "les tertúlies es caracteritzen per una predominança de colors i falta de pluralitats, no sols polítiques, sinó especialment socials". "El parer de molts convidats estables -continua- acaba sent més que discutible, per l’absència d’altres veus que permetrien contrastar i contraposar millor les opinions".

"S’hauria d’acabar -afegeix- amb l’estereotip de professionals i d’espectadors que ha creat TV3. Obrir-nos al futur, que ja és present. Orientar TVC cap al pluralisme, per aconseguir una major incidència per crear i augmentar l’audiència i la presència al territori".

El del 2011 també insisteix en la necessitat d'aconseguir "que els mitjans expressin la pluralitat social, més enllà del pur pluralisme polític, especialment en els espais informatius, debats i tertúlies, i que mantinguin uns criteris professionals exigents" i que cal "més pluralitat de col·laboradors. Més veus i més diversitat d’opcions i d’opinions".

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#17 JOSEP PEDRA, L'Ametlla del Vallés, 24/06/2012 - 12:21

El Sr. Cañas es passeja per totes les tertulies de Catalunya i voldria que tothom vagi en la mateixa direcció que ell. Es una pena que polítics tant inútils encara vulguin donar lliçons...

#16 JohnIV, Barcelona, 23/06/2012 - 20:09

És veritat que en les tertúlies dels matins de TV3 hi predominen els prosocialistes, Però també és veritat que Juan Carlos Girauta no hi ha volgut ser, ni més ni menys, que per problemes monetaris. El noi també té les seves pretencions.

#15 Josep, Barcelona, 23/06/2012 - 17:52

Sí, clar. A TVE està ple de tertulians catalans.

#15.1 Pijoaparte, El Carmel, 23/06/2012 - 20:12

Si la vieras verás que así es. En la 2 de TVE hay excelentes programas y tertulias en catalán y con tertualianos catalanes, y si ves 24 H de TVE verás que intervienen comentaristas y periodistas catalanes. Como es lógico, claro.

#15.2 sabina de can romeu, parets, 24/06/2012 - 12:50

#15.1

Pijoaparte. result aque si que en la 2 de tve dan programas y demás pero cuando emiten solo en cataluña cuando conecta con españa esos programas no se ven

#14 Tomppa, Sabadell, 23/06/2012 - 15:07

Crec que catalans han de deixar a lluitar per una Catalunya gran i lliure i acceptar que a Catalunya viu feixistes i espanyols i crear un canal públic als feixistes i espanyols i altra als catalans.

#13 jovullserella, Barcelona, 23/06/2012 - 09:38

Jo vull que desapareixi de TV3 -del programa Divendres- el Sala Martín... plural plural no és, que ja cobra de La Vanguardia, diari privat. Que el passin a les 3 de la matinada, entre Teletiendas i televidents...la mateixa credibilitat.

#13.1 Antoni Kirchner, Vallirana, 23/06/2012 - 14:39

Amb tots els respectes: no saps el que dius. És tan destraler el teu comentari que li resta credibilitat. És una pena... Ah, i jo no amago mai el nom.