Publicitat
Comunicació · 2 de Juny de 2019. 14:35h.

Pedro J. critica la "deslleialtat institucional" de la Generalitat

"No pot ser que un govern autonòmic pugui ser utilitzat per a una ruptura unilateral"

El periodista Pedro J. Ramírez ha criticat en una entrevista al programa Preguntes Freqüents de TV3 la "deslleialtat institucional" de la Generalitat amb el Govern espanyol i ha reclamat la creació d'una llei orgànica que desenvolupi l'article 155 de la Constitució.

El director de l'El Español ha manifestat que "hi ha d'haver una regulació legal que vagi taxant la resposta de l'Estat a cada brot de deslleialtat institucional". "No pot ser que el govern d'una comunitat autònoma pugui ser utilitzat mai més com a plataforma per desenvolupar un projecte de ruptura unilateral", ha sentenciat.

En aquest sentit, ha posat l'exemple de "l'espectacle de les lleis de transitorietat que va aprovar el Parlament" i "el referèndum en contra de les advertències". "Tot això no pot tornar a passar", ha remarcat.

Pedro J. Ramírez considera que "s'ha de desenvolupar una llei orgànica que estableixi quina ha de ser la resposta modulada davant cada incompliment d'una comunitat autònoma en relació amb l'exercici d'una competència". "És a dir, que no s'hagi de passar del tot al no-res", ha defensat.

Finalment, el periodista ha dit que "s'ha de trobar un camí que faci viable la separació d'una part del territori d'acord amb mecanismes equivalents als de la Llei de Claredat del Canadà".

"De la mateixa manera que Espanya s'ha construït, podria destruir-se; però això no pot ser conseqüència d'un procés autoinduït mitjançant la utilització deslleial de les institucions de l'Estat", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#9 Guillermo Briones Godino, BARCELONA, 03/06/2019 - 17:11

Estoy de acuerdo con el concepto de falta de lealtad del Govern de la Generalitat pero estará de acuerdo que los Gobiernos de España han tenido una falta de lealtad con nosotros, que vivimos en Cataluña, que no queremos la independencia, brutal. Han mirado para otro lado en muchas actuaciones del Govern, y no han cumplido en materia de inversiones

#9.1 FRAN BCN, BCN, 03/06/2019 - 20:50

Guillermo, el Gobierno Central ha passat de Catalunya en general des de fa molt de temps i això afecta als que son indepes i els no ho son..pensa que quan Rodalies fa figa, o les carreters o autovies promeses senzillament no hi son igualment afecta a TOTS----després no entenen la "desafectació emocional" que molts catalans tenen o tenim..

#8 botifler1914, Vaterlú, 03/06/2019 - 13:07

155, por los siglos de los siglos, amén.

#7 Que, ahora OS dais cuenta? , Bbc, 02/06/2019 - 22:42

Hace 6 años que se esta diciendo, y nada, ni caso, solo caña al mono hasta que hable ingles... No soy indepe, pero ahora, después de haber pasado un huevo del problema, digáis...hostia, que ha pasao! Pues nada hombre, buenos días machotes ! A ver si atendemos, que estáis en la parra.

#6 ALLEMAN STOLBERG, TORTOSA, 02/06/2019 - 21:32

Ahora te enteras lumbreras, dais asco

#5 Pepe, Alacant, 02/06/2019 - 19:03

La deslealtad institucional de la Generalitat fue de todo, menos una sorpresa. La sorpresa fue la cobarde actitud de Rajoy demorando hasta el límite su deber, y los pasteleos de Sánchez, que a saber que nueva traición está maquinando. A estas alturas hablar de lealtades es grotesco.