Comunicació · 14 d'Abril de 2014. 10:40h.

Pedro J. referma que Mas era "beneficiari" d'un compte a Liechtenstein

Rahola l'insta a "demanar perdó" per publicar "informació falsa"

Pedro J. referma que Mas era "beneficiari" d'un compte a Liechtenstein

Pedro J. Ramirez, en una imatge d'arxiu

L'exdirector d'El Mundo, Pedro J. Ramírez, ha reafirmat que el president de la Generalitat, Artur Mas, constava com a "beneficiari" d'un compte corrent del seu pare a Liechtenstein quan era conseller d'Economia, durant una entrevista a El Món a RAC1 on ha mantingut un enfrontament dialèctic amb Pilar Rahola.

Pedro J. Ramírez ha insistit que el llavors titular d'Economia i Finances "constava com a beneficiari d'un compte a Liechtenstein" i que "Artur Mas deu una explicació als ciutadans".

Rahola l'ha instat, en canvi, a "demanar perdó" per publicar "informació falsa" amb l'únic objectiu de "destruir un candidat" i ha emmarcat la notícia en la voluntat de desgastar l'actual procés sobiranista. "Contra Catalunya val tot", ha afirmat.

Pedro J. ha replicat recordant el paper d'El Mundo en els casos GAL, que va afectar el PSOE, o Bárcenas, que afecta el PP; però Rahola ha insistit que l'únic objectiu era "posar un candidat sota la diana electoral".

"No has demanat perdó: Mas no és un corrupte", ha insistit. "Ets intel·ligent, tens el cap ben moblat però has volgut conspirar", ha afegit. Pedro J. s'ha preguntat llavors "com és que el DNI de Mas estava en el compte?".

"Artur Mas no va ser un subjecte passiu", ha assegurat i ha recordat que la justícia ha arxivat "les querelles de Pujol i de Felip Puig". "No hem publicat cap mentida", ha manifestat també mentre que Pilar Rahola ha reiterat que "vau publicar mentides i no heu rectificat mai".

L'entrevista era per parlar del nou llibre de l'exdirector d'El Mundo, 
La desventura de la libertad, (L'Esfera dels Llibres). L'obra es presentarà el proper dimarts, 22 d'abril, a les 12.00 hores, a la Casa del Llibre (Rambla de Catalunya, 37), en un acte en què també participaran l'exsecretari general d'ERC, Joan Ridao, i el periodista Josep Cuní.

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#48 Claudi, Barcelona, 15/04/2014 - 11:43

Però el compte que va heredar, encara està actiu en aquests paissos? o està cancellat? I quin eren els origens d'aquest diners?

#48.1 pip, igualada, 15/04/2014 - 13:46

L'orígen és la venda de la fàbrica d'ascensors que havia fundat l'avi. Amb posterioritat van morir el pare i una filla. Mas n'és l'hereu, el més gran dels 3 germans vius. Com sempre passa en aquests casos, el delicte (fiscal) havia prescrit quan es va destapar l'afer. Els diners, ara, busca'ls.

#48.2 Terraxa, Terrassa, 16/04/2014 - 15:36

El 2008 l'AEAT va rebre un CD del govern alemany amb una llarga llista. Lo del 2002 en enrera havia prescrit, i Hisenda va oferir regularitzar amb declaracions complementàries la resta dels imports, cosa que la majoria dels afectats -Artur Mas Barnet entre ells- va fer.

#48.3 Terraxa, Terrassa, 16/04/2014 - 15:43

La venda de l'empresa d'ascensors va suposar 240.000 euros, i hi havia 2 altres socis amb qui repartir.
Als comptes hi havia 2 milions i pico, o sigui que van sortir d'altres bandes.
Ho va regularitzar com tants d'altres però no va explicar d'on van sortir.
Pel que sembla, si pagues no pregunten.

#47 Jordi, ,, 15/04/2014 - 03:43

Pobre Pilarín, tan ilusionada como iba pensando que Pedro J. iba a demanar perdón al MHP.
La panegirista oficial del régimen se atreve a juzgar al periodista con mayúsculas, criatura impropia de este país de mediocridades.

#46 pip, igualada, 15/04/2014 - 00:34

Si només fos a LIechtenstein, rai. El greu és que, a més a més de Liechtenstein, tenen Andorra, Luxemburg, Suïssa, els Estats Units, Mèxic, Panamà, l'Argentina, Brasil, les illes Caiman, Guernsey, Mònaco i Gabon.

#44 Rafael, Málaga, 14/04/2014 - 18:44

Me encanta la habilidad que tiene Pedro J. de hacer amistades con aquellos a los que tiene que criticar.

#43 Josep-Maria, Barcelona, 14/04/2014 - 18:38

Sovint és penós sentir Rahola. El Mundo tenia dret a fer saber que Mas era beneficiari indirecte d'aquell compte. Naturalment, no hauria tingut dret a dir-ho , si no hagués estat cert. Que ho va esbombar en període electoral; que si Mas no defensés el que defensa no ho haurien dit: segur; ¿i què?