Publicitat
Comunicació · 21 d'Octubre de 2013. 12:22h.

Per l'abdicació del Rei

La periodista Joana Bonet demana en un article a La Vanguardia que Felip de Borbó esevingui ja rei

Per l'abdicació del Rei

Capçalera de l'article

La periodista Joan Bonet, en un article d'opinió a La Vanguardia, elogia el Príncep Felip i considera "paradoxal que el millor portaveu i relacions públiques sigui avui algú que no ha estat escollit a les urnes". En aquest sentit reivindica que "el príncep Felip és la figura pública més solvent".

"Amb ell, el pànic al ridícul s’esvaeix; ja que té un do de gent que consisteix sobretot a saber mirar als ulls i tenir facilitat en diversos idiomes. I en la seva estrenada maduresa institucional, ha donat mostres de sobres que està preparat per saludar amb franquesa, mediar i encapçalar un relat nacional, que és el que s’exigeix d’un rei", afegeix.

La periodista considera que "el Príncep vagi a la cimera de Panamà amb una agenda atapeïda, però assegut a la tribuna de convidats sense poder reemplaçar simbòlicament el seu pare, és una prova més de l’artificialitat i l’immobilisme que ens envolta".

"Els últims anys, el rei dels belgues i la reina d’Holanda han abdicat en els seus fills, d’edat semblant. I acullen els seus joves monarques com els portaveus que un poble necessita per vestir el capteniment", recorda. "I a Espanya almenys no s’hauria de cometre el ridícul de tenir por del 'prematur protagonisme' del Príncep. Perquè ningú no és precoç als 45 anys", conclou.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 PERE, Sant Pere, 21/10/2013 - 16:31

Hay hijos de obreros mejor preparados que el Borobón para ser jefe de estado.

#1 si monarquia hispanica a barcelona i en castellà, , bcn, 21/10/2013 - 13:17

mare de deu, una monarquica que no fa més que perpetuar la llei wert i els decrets de nova planta. o es que la gent no sap de res o son ben absurds.