Publicitat
Comunicació · 4 d'Octubre de 2012. 12:12h.

"Per ser un Estat no cal que ningú et reconegui"

El doctor en Ciències Polítiques, Carles Boix, afirma que "només has de manifestar la teva voluntat de ser independent"

"Per ser un Estat no cal que ningú et reconegui"

Carles Boix

El doctor en Ciències Polítiques i màster en Administració Pública per la Universitat de Harvard, Carles Boix, en declaracions al Singulars, ha afirmat que "no és cert que el dret a l'autodeterminació estigui prohibit pel Dret Internacional".

En aquest sentit, ha citat el Tribunal Internacional de la Haia que diu que "qualsevol poble pot tenir el dret a l'autodeterminació si no fa un ús il·lícit de la força". També ha remarcat que "Catalunya, segons el Dret Internacional i la Carta de les Nacions Unides, és subjecte polític i per tant és qui ha de decidir el seu futur, no la totalitat d'Espanya".

També ha recordat que "segons el conveni de Montevideo de 1934, per ser un estat, no cal que ningú et reconegui. Només has de manifestar la teva voluntat de ser independent. El procés de reconeixement internacional és posterior a ser independent".

Igualment ha alertat que "el govern espanyol està molt pressionat per la situació econòmica i el que vol és estabilitat, per tant bloquejarà tant un referèndum com una consulta popular. Però hi ha dues altres vies: convocar unes noves eleccions, aquest cop plebiscitàries, o una decisió del Parlament. El Parlament podria debatre-ho i fer una declaració d'independència. Així és com es va fer a Kosovo i a Eslovènia".

"La utilització de la força per part d'Espanya no és contemplable. Europa és una garantia. La Unió Europea es regeix per principis democràtics i es fa difícil imaginar que això pugui ser possible. L'Espanya d'ara no és la de l'any 36", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

58 Comentaris

Publicitat
#22 Happy22, Esplugues, 05/10/2012 - 00:07

Bien sigamos tirando piedras al vecino convencidos de q al día siguiente nos seguirá comprando patatas y metiendo su dinero en nuestros bancos. Cataluña jamás tuvo el actual nivel de autogobierno y aquí algunos haciendo derecho ficción como si fuéramos una colonia. Penosos

#22.1 JOSEP RUIZ, santa coloma de farners - La selva, 05/10/2012 - 12:46

I NO HO SOM UNA COLONIA ?? PERQUE CREUS QUE NO ENS DEIXEN MARXAR NI ENS FOTEN FORA ? LA UNIDAD D'ESPANYA ?.... I UNA MERDA,,,,LA PELA

#22.2 penosín, bcn, 05/10/2012 - 13:49

#22.1

JOSEP RUIZ, ¿por qué te tendrían que dejar marchar o echarte fuera? Porque tú lo digas, ¿o algo así?

#22.3 JOSEP RUIZ, SANTA COLOMA DE FARNERS, 06/10/2012 - 11:27

MOLT SENZILL PENOSIN, EL TEU CAPARRÒ NO POT ENTENDRE QUE NO ES POT FORÇAR LA VOLUNTAT DE LA GENT. SI SOM TANT DOLENTS FEU-NOS FORA. SI NO HO SOM DEIXEU-NOS MARXAR. CAPITO GAMARÙS ?
LO DICHO, LA PELA ES LA PELA

#21 Martín Martínez Mart, Barna, 04/10/2012 - 23:03

Dues vies més fiables i possiblement menys contestades: convocar unes noves eleccions, aquest cop plebicitàries, o una decisió del Parlament

#20 Ante todo, mucha calma, 04/10/2012 - 21:44

Cada vez que un independentistas abre la boca, sube el pan. Dicen que no pueden haber conflictos armados en Europa, y al segundo el Parlamento turco aprueba una posible intervención militar en Siria, lo que implicará a todos los países europeos que forman parte de la OTAN.

#19 Pol, Barcelona, 04/10/2012 - 20:31

I aquest home es Doctor de Polítiques? Vull anar a aquesta Universitat a buscar un títtol... Quin compendi de tonteries arriba a dir...

A aquest home, la enfermetat del nacionalisme no li deixa pensar... Mare de Déu, si per la independencia ens recolzem en ignorants com aquest, anem venuts.

#19.1 Pere Pi, Caldes, 05/10/2012 - 10:55

Doctor en Ciencies Polítiques per Harvard i professor a la Universitat de Princeton.
Princeton és constantment qualificada entre les millors universitats d'EUA i del món amb set nominacions consecutives al primer lloc per la revista U.S News

#19.2 Castells, Cat, 05/10/2012 - 11:13

realment els curtets mai veuen mes enlla dels seus nassos., oi Pol? evoluciona xatu, evoluciona. que ja tens una edat...

#18 Castells, El Mon, 04/10/2012 - 18:08

Quin orgull dels nostres expatriats per el mon.
La Cat la fem aqui currant pero cal saber que afora del nostre país,hi ha moltissims catalans que valen el seu pes en or i s'estimen Cat i també fan pais. Molt be Sr. Boix ! Visca Cat Lliure !