L'escriptora Cristina Peri Rossi, en un article a El Mundo, considera que "hi ha eslògans tan oportunistes que produeixen malestar intel·lectual i fins físic perquè obscurament es percep una fosca trampa". "En teoria ¿quin ciutadà, quina persona no defensarà el dret a decidir? És tan de sentit comú que fins ara a ningú no se li havia ocorregut reivindicar-ho, d'aquí el seu èxit. Tanmateix, quan aprofundim, advertim la seva trampa", indica.
"En primer lloc, no existeixen els absoluts. Si bé en teoria tots estem d'acord en el dret individual a decidir, està limitat pel pacte social, polític i pel sentit comú. Puc decidir si em vesteixo de gris o de rosat, sempre que tingui peces de tots dos colors, perquè si estic en la major de les pobreses i només en tinc un de gris, no podré decidir", compara.
Peri Rossi recorda que "de moment, la Constitució Espanyola no reconeix el dret a l'escissió, i em temo que cap constitució del món ho reconegui. El dret a decidir està circumscrit a molt pocs assumptes, com correspon a qualsevol societat democràtica i aquests assumptes són de caràcter general, no particular".
"Pel que fa als sentiments, no són contradictoris ni excloents. Es pot estimar una o diverses persones, objectes, coses, idees i somnis. Però tenen una característica: són individuals, encara que diverses persones els experimenten. El sentiment de nacionalisme alemany van portar Hitler al poder en eleccions no fraudulentes. ¿O va ser el sentiment d'odi cap als jueus, socialistes, gitanos i homosexuals, considerats culpables de la terrible crisi econòmica?", conclou.
Peri Rossi també parla de nazisme
L'escriptora recorda "el sentiment d'odi cap als jueus, socialistes, gitanos i homosexuals"

Imatge de l'article
¡A por ellos!
50 Comentaris
Jo encara no entenc perque ens comparen amb els nazis per realitzar una reivindicació pacífica per demanar unes votacions democràtiques. Si hi ha associacions de victimes del holocaust nazi, si us plau, denúncieu l'ús d'aquestes expressions per a insultar a qualsevol persona o col.lectiu.
Que hi te a veure l'article amb les últimes 3 línies??que pretén?
Cristina ¿Usted cree que Hitler consideró en algún momento que los gitanos y los homosexuales habían llevado a Alemania a la crisis? Si acaso sí dio a entender que fueron los judios quienes habían usurpado el control financiero y económico del país, por lo que los combatió. No cambie la Historia.
El dret ha de decidir d'una gent a autoorganitzar-se políticament està contemplat per l'ONU. I és de sentit comú. Cal exercir-lo d'una manera pacífica i totalment democràtica.
"El dret a decidir està circumscrit a molt pocs assumptes, com correspon a qualsevol societat democràtica". Estan, pobrets, ben malalts. No crec ni que siguin conscients del que diuen, ni del què vol dir la paraula democràcia, és clar.
ja ho diu Bejota, "decidiran la UE, la patronal i la banca", i ben convençut i content que ho diu,
Ara que ho digui aquesta sra., ... doncs o no pensa el que està dient o creu el mateix que en Bejota