Publicitat
Comunicació · 1 de Novembre de 2016. 17:21h.

Periodistes al servei del procés

“Molts periodistes joves han pensat que pagava la pena ser un professional del periodisme que portés la independència a Catalunya”

Periodistes al servei del procés

Manel Manchón

El periodista Manel Manchón atribueix a “un canvi generacional” la significació de determinats mitjans de comunicació amb el procés. “Molts periodistes joves han pensat que pagava la pena ser un professional del periodisme que portés la independència a Catalunya”, va assegurar durant el debat organitzat pel grup Pi i Margall sobre periodisme polític a Catalunya, i que el propi Manchón va moderar al Col·legi de Periodistes.

Segons la seva opinió, hi ha alguns professionals de la informació -d'entre 28 i 35 anys- que consideren el procés com “l'oportunitat de les seves vides per identificar-se amb algun projecte polític”, igual que durant la Transició “hi havia una identificació clara entre els periodistes i els polítics demòcrates”.

“Han identificat la seva professió amb voler que la societat catalana caminés cap a ser un país independent”, insisteix el director d''Economia Digital'. “Està bé que algú s'identifiqui”, diu Manchón, però alhora subratlla que “estem fent de professionals de la informació i a vegades no prenem la distància adequada”.

Per altra banda, ha criticat que “els periodistes no hem fet la reflexió que hauríem d'haver fet sobre els termes unionistes i dret a decidir”. “Els periodistes tenim l'obligació d'intentar saber què volen dir els termes. Treballem amb el llenguatge”, sentencia Manel Manchón.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#18 pers, tortosa, 03/11/2016 - 20:25

Si los hay,han equivocado el método.No se ve a nadie o casi nadie en los medios,que se mueva de forma racional hacia la independencia.Fuera de intereses y mentiras de los políticos a los ciudadanos,poca gente se ha desmarcado.Al proceso desde el principio le ha faltado honestidad y claridad,a manos lle

#17 Eduardo González Palomar, Manlleu, 03/11/2016 - 10:40

Juraría que más de un “periodista” del régimen vendería a su madre para conseguir el objetivo político supremo del independentismo.

#16 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 02/11/2016 - 13:52

No hi ha un sol periodista en tot l'estat, ni cap mitjà de comunicació que vagi contra la independència de Catalunya...Oi, que no?

#14 Bramimonda, Barcelona, 02/11/2016 - 13:16

També hi ha a Cat. period. joves -p. ex. el mateix Manchon- que han pensat que paga la pena ser un profesional del period. que defensa la unió de Cat. amb Esp. Una opció tan respect. con l'altra.
A Economía Digital, abans que la dirigís Manchon, els lectors hi podien fer comentaris; ara ja no. Ta

#13 Papitu, el de Sanes, 02/11/2016 - 12:59

Com a reflexió em sembla molt confusa. Que hi ha periodistes joves i independentistes? Doncs quina novetat! I empresaris, i metges, i jutges... El problema és no saber separar la feina de les idees personals.