Publicitat
Comunicació · 9 de Setembre de 2014. 12:45h.

Periodistes critiquen TV3

El SPC acusa la televisió pública de fer “propaganda” en comptes d'"informació"

Periodistes critiquen TV3

El Sindicat creu que TV3 "traspassa la línia vermella"

El Sindicat de Periodistes de Catalunya denuncia que “a mida que s'acosta la diada de l'11 de setembre s'han anat escalfant les informacions sobre l'esdeveniment. Fa temps que es va traspassar la línia vermella que conté el nostre llibre d'estil i que desautoritza les informacions que es puguin entendre com una crida a una mobilització”.

“És possible que, com sembla que passa a la societat, hi hagi una majoria pro consulta o pro independència a la Redacció de TVC, però com a professionals no podem enganyar els ciutadans donant-los propaganda enlloc d'informació”, critiquen.

“Tots ens paguen amb els seus impostos, incloent els que no s'han registrat per anar a la V que s'ha de fer dijous que ve. Cap causa no mereix que llencem a les escombraries la imparcialitat i la neutralitat que ens ha de caracteritzar com a professionals de la informació davant la societat i a la qual estem obligats com a mitjà públic”, indiquen.

“La reiteració d'informacions ‘de servei’ sobre la diada explicant la forma d'arribar-hi, indicant els trams que queden per omplir, entrevistant per enèsima vegada els organitzadors de l'acte esdevenen crides descarades a la participació”, afegeixen.

“No hi ha cap dubte que els espectadors que no simpatitzen amb la causa les consideren excessives per l'acumulació que s'ha produït i per la nul·la distància que sovint es mostra amb la convocatòria i els actes previs”, constaten.

“Tothom que tingui oides i llegeixi diaris i xarxes sap que les crítiques es multipliquen. Encara que algunes siguin fora de to i continguin inexactituds, no hi ha dubte que, fora de la bombolla de TV3, el malestar va creixent”, alerten.

“El final del procés polític que s'ha obert és del tot incert. Però l'endemà de l'endemà, voldrem continuar treballant de periodistes a TVC o en un altre mitjà. Si no reaccionem, pot ser que ens hàgim guanyat una funesta etiqueta per la resta de la nostra vida professional”, conclouen.

Publicitat
Publicitat

100 Comentaris

Publicitat
#62 Fernando, Palma, 25/09/2014 - 01:09

Me parecen muy correctos estos comentarios que lanzan los periodistas y evidente el miedo ya que faltan el respeto a su oficio.

#61 José Quinta, LH, 10/09/2014 - 13:09

A más parcialidad de TV3, menos probabilidades habrá de que "el procés" acabe como los separatistas quieren. O dicho de otra manera: conseguirán romper ... Cataluña.

#60 julian, bcn, 10/09/2014 - 11:58

Basta de extorsionar a la gente para los intereses partidistas de CIU i EC. Cierren TV3 y si no que se la paguen los partidos

#59 closques, bcn, 10/09/2014 - 11:56

Ahir al vespre, dos programes per enaltir la pàtria: un sobre els catalans a la 1ª GM i tot seguit un altre sobre l'origen de Els segadors. Tota una informació molt neutral i sense cap intenció de manipular a ningú, és clar... TV3 ja és "la seva", jo la mirava fa anys, ara fa vergonya.

#58 LLUC, 9N2014, 10/09/2014 - 09:01

A qui no li agradi, que no la miri com faig jo amb TVE. On és el problema que la televisió pública de Catalunya es preocupi pel tema que interessa majoritàriament als catalans tan al carrer com al Parlament ? A la web d´aquest SPC no posa ni qui forma la Direcció.

#58.1 Jaume, Sant Joan Despí, 10/09/2014 - 12:15

Són tan babaus que l'SPC el direigeixen els mateixos que manen a TV3, els Roura, els Sanjuan, las Marquetas... és a dir, els ecspañolistes-tercermundistes -milionaris comissionistes de CCOO i les seves productores audiovisuals.