Comunicació · 20 de Maig de 2019. 22:26h.

Periodistes de La Vanguardia van demanar censurar articles de Gregorio Morán

Per les seves al·lusions a Òmnium i l'ANC

Periodistes de La Vanguardia van demanar censurar articles de Gregorio Morán

Gregorio Morán, al centre de la imatge, amb José Martí Gómez i Javier Pérez Andújar

El periodista i escriptor Gregorio Morán, que va ser acomiadat de La Vanguardia l'estiu de 2017, ha assegurat que un grup de periodistes va demanar a la direcció del diari que censuressin alguns dels seus articles sobre les entitats independentistes.

“No tenia notícies, ni tan sols en el franquisme, que un comitè de redacció demanés al director que censuraran els teus articles”, ha afirmat aquest dilluns durant la presentació del seu llibre “Memoria personal de Cataluña” (Foca) a la llibreria Laie de Barcelona. L'acte ha comptat amb la participació de l'escriptor Javier Pérez Andújar, i el periodista José Martí Gómez.

Morán ha explicat que “conservo dues cartes que em van fer arribar per a la meva perplexitat en què un grup de redactors, representants del conjunt, demanaven al director -primer a José Antich, i després a Màrius Carol- que els meus articles fossin censurats”. “Una de les dues cartes precisava sobretot les referències a l'ANC i Òmnium Cultural”, ha destacat l'escriptor.

El periodista, d'altra banda, ha lamentat que a Catalunya no es faci distincions dins el catalanisme, igual que es fa amb la dreta espanyola. “Quan parlem de la dreta espanyola diem: dreta, extrema dreta, centre dreta; però quan aquí diem catalanisme és una xarxa espessa i amplíssima. Caldrà precisar”, ha apuntat. Morán ha criticat que Òmnium Cultural no premiés Josep Pla per “no considerar-lo prou catalanista”.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#14 arm, figueres, 21/05/2019 - 11:51

estaria be de saber el nom d aquests periodistes

#13 lepero, Barcelona/Tabarnia, 21/05/2019 - 11:30

¿Y la risa que da leer los cabreos de la Rahola?

#11 pepe, andorra, 21/05/2019 - 10:44

no son periodistas, son correveidiles del separatismo, infiltrados en un diario para promover sus totalitarias ideologias. Claro q a estas alturas el q se crea algo de lo q dice la vanguardia en particular y cualquier diario español en general es q es un ingenuo y un primo, pq nada de lo q se publica deja de estar manipulado o ser mentira.

#10 pregunto jo, Tarragona, 21/05/2019 - 10:03

Periodistes ? ... o llepacúls ?

#9 FERRANOT, BARCELONA, 21/05/2019 - 09:52

Y, luego, tienen la cara dura de comparar a España con Turquía. Ven la paja en el ojo ajeno y no la viga en el propio.