Publicitat
Comunicació · 2 de Novembre de 2011. 18:55h.

Periodistes de mitjans públics, contra els blocs electorals

Josep Ramoneda ha indicat que "els partits es creuen que són els propietaris dels mitjans públics"

Periodistes de mitjans públics, contra els blocs electorals

Una imatge de l'acte celebrat al Col·legi de Periodistes. (Foto: periodistes.org)

Els periodistes dels mitjans de comunicació públics s'han mostrat contraris als blocs electorals, abans de l'inici de la campanya electoral per als comicis generals, en un acte organitzat al Col·legi de Periodistes. El degà Josep Maria Martí ha dit que els blocs són “una anomalia que només passa a Espanya”.

El filòsof Josep Ramoneda ha assegurat que el problema de fons és "la manera d’entendre la política en una societat democràtica, on els partits es creuen que són els propietaris dels mitjans públics", i ha afegit que "si convertim la informació en propaganda estem falsejant l’essència de la democràcia”.

Els periodistes Jordi Duran i Raquel Sans, de COM Ràdio i TV3, han llegit el manifest No tot el que és legal és just: no als blocs electorals on es recorda que aquesta “imposició antidemocràtica” va començar al 1985 i que, des de llavors, "els mitjans públics han de cronometrar la informació política durant les campanyes electorals".

També es diu que els blocs no són tan sols “un problema entre periodistes i polítics. És un conflicte que afecta la columna vertebral del sistema democràtic i el dret a la informació”. Després de la lectura del manifest, han pres la paraula Sans, Aurora Anton (Televisió de l’Hospitalet), Olga València (BTV), i Manel Fuentes (Catalunya Ràdio) per a explicar situacions que exemplifiquen l’"absurditat de la imposició dels blocs".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat