Publicitat
Comunicació · 21 de Juliol de 2015. 08:51h.

Periodistes de TV3 critiquen el nomenament "partidista" de Rita Marzoa

El SPC considera que "afecta la credibilitat i la viabilitat dels mitjans públics"

Periodistes de TV3 critiquen el nomenament "partidista" de Rita Marzoa

Rita Marzoa, al Parlament

El Sindicat de Periodistes de Catalunya ha donat “ple suport” al comunicat de la seva Secció sindical a TV3 en relació el nomenament de Rita Marzoa per al consell de govern de la CCMA, que s’aprovarà aquesta setmana al Parlament. 

El SPC diu que “és sorprenent com amb una ponència estancada per a la reforma de les lleis audiovisuals, i concretament de la llei de la CCMA, que segons el mateix Govern havia de servir per desgovernamentalitzar els mitjans de la Corporació, i que per força ha de comportar canvis en els criteris per a la governança i direcció d'aquests mitjans, s'opti ara, de pressa i corrent, per omplir una vacant produida fa quasi dos anys”. 

“L’anunci -lamenta- es produeix a més, sospitosament, coincidint amb l'acord entre dos grups polítics de cara a una candidatura conjunta per al 27-S, un dels quals és el que proposa la persona substituta i que fins ara havia defensat que no s'havia de recomposar el Consell sinó plantejar-lo sobre bases radicalment noves i al marge dels grups polítics”.

El sindicat recorda que la llei vigent “rebaixa sensiblement les exigències per a la cobertura d'una vacant” perquè “no reclama que es presenti més d'un candidat, ni fa vinculant un informe preceptiu del CAC sobre la idoneitat dels candidats. Com tampoc exigeix una majoria qualificada, com abans, per procedir a l'aprovació de la candidatura”. 

El Sindicat de Periodistes de Catalunya reclama als grups parlamentaris i dels diputats que “es neguin a ser còmplices d'aquesta operació, o bé que se'n desmarquin clarament, perquè és un tràmit que només es pot entendre en clau partidista i de quotes polítiques, un criteri que en declaracions públiques i en els textos de les lleis audiovisuals es rebutja, però que és el que funciona malauradament en la pràctica”.

Finalment, insisteixen que “cal abandonar aquesta involució cap el partidisme i el governamentalisme, que afecta la credibilitat i la viabilitat dels mitjans públics de la Generalitat, i que el que toca és tornar a l'esperit i la lletra del consens polític i social en relació a la governança d'aquests mitjans”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 Jaume, Barcelona, 21/07/2015 - 19:54

De moment, l'informe d'idoneïtat del CAC, que ha passat desapercebut i que és preceptiu abans de la compareixença, només s'ha aprovat amb 3 vots a favor, dels 6 possibles. Segur que dels proposats per CDC i ERC.

#8 Carlos Gomez, Bcn, 21/07/2015 - 13:32

Aixo te pinta de pataleta gremialista.
Queixarse ara per un nomenament sectari quan porten anys praticant un periodisme vergonyos i despreciable al servei submis d´un partit inescrupulos amb el principi cionstitucional del dret a rebre lliurement informacio veraç, els desqualifica com periodistes.

#8.1 Joan, Barcelona, 21/07/2015 - 16:07

L'SPC ha estat en primera línia des de fa 22 anys a denunciar la informació manipulada, a la CCMA i arreu. A cadascú el què li correspon.

#8.2 josep, BCN, 21/07/2015 - 20:37

Joan, te falla la memoria: 2009: Con pleno soporte del SPC, "todos" los periódicos de Catalunya (casi todos subvencionados y el resto con ambición de serlo), publicó el mismo editorial, defendiendo un estatut que solo votó el 49,5% de los ciudadanos.
Hace falta untar, pero muy bien, para lograrlo!!!

#8.3 Joan, Barcelona, 22/07/2015 - 00:54

Josep, és absolutament fals. L'SPC ni va participar ni promoure ni avalar l'editorial conjunta dels diaris, que va ser cosa d'empreses i directors.
No diem mentides, sisplau.

#7 arm, figueres, 21/07/2015 - 09:47

algún periodista que va anar al casament de Guardiola será capaç de criticar el nomenament de Rita Marzoa?

#5 G. Criado Sanmartí, Viladecans, 21/07/2015 - 09:27

pero la ingenieria social, vamos las amistades, conocidos y saludados hacen mucho. Al igual que ser afin, afiliado/a o conocer a alguien en una formación política que toque poder, el que sea. Entonces ni C.V. ni idiomas, ni másters, ni postgrados, la recomendación de toda la vida. lo queria decir

#4 G. Criado Sanmartí, Viladecans, 21/07/2015 - 09:26

hay como poco, cientos de licenciadas y /os en Ciencas de la Información, sin trabajo alguno. No hablo de bueno, buenisimo, malo, regular, malisimo y con una formación sobre el papel (por mi trabajo veo multitud de C.V.) muy buena tanto en idiomas, conocimientos informáticos, másters, postgrados