Publicitat
Comunicació · 11 de Febrer de 2013. 14:02h.

Periodistes, feu-vos enginyers

Campo Vidal alerta que hi ha massa facultats de comunicació

Periodistes, feu-vos enginyers

Campo Vidal, a la dreta de la imatge

El periodista Manuel Campo i Vidal ha recomanat als estudiants de periodisme que estudiïn enginyeria durant una conferència sobre "El repte dels mitjans de comunicació davant la complexitat actual" organitzada per Agbar. Campo, doctor en sociologia, ha treballat també en diversos mitjans com TVE, la Ser o Antena 3.

El també president de l'Acadèmia de Televisió ha advertit que "a Espanya hi ha 53 llocs on es pot estudiar periodisme" i que li ha estranyat que "ningú no faci una advertència sincera i honesta a aquestes persones i a les seves famílies que estan fent un esforç" perquè "a Espanya falten enginyers".

El periodista s'ha queixat que "hem arribat aquí perquè l'acció dels governs, tant estatals com autonòmics" en al·lusió al repartiment de canals de TDT, que va iniciar José María Aznar. "A Catalunya se'n van donar 92 i, a Andalusia, 230", ha recordat. "És evident que això no és un model sostenible", ha afegit.

En aquest sentit, ha alertat contra la "decadència" dels mitjans i ha subratllat que el futur passa per "recuperar un model econòmic sostenible" perquè "els diaris no poden estar pendent de fer la gràcia al govern de torn". "La credibilitat -ha insistit- és l'únic capital que tenim els periodistes".

Campo Vidal ha advertit que els mitjans de comunicació "havien previst canvis, però no de tanta profunditat i a tanta velocitat" i que, alguns diaris han comès l'error "d'una inversió desmesurada en impremtes que després no es poden pagar".

Entre d'altres dades, ha explicat que la inversió publicitària en el 2012 és la mateixa que al 2007, però que abans creixi anualment un 20% i que "hi ha 10.000 periodistes que han perdut el seu lloc de treball en l'últim any i mig" pels EROs a "televisions privades, les teles autonòmiques de Madrid i València i molts diaris".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 joan, bdn, 12/02/2013 - 10:04

Voleu dir que els periodistes actuals serien capaços de treure's una enginyeria....?

#1 Alba, Barcelona, 11/02/2013 - 15:23

Bé, "transmissors" acrítics de teletips i declaracions de polítics, sí, molts. Persones amb voluntat d'oferir informació rellevant, objectiva i constratada, pocs. Deprés hi ha la categoria de mers "comunicadors" , feina per a la qual la majoria de les vegades és suficient se "guapo" o guapa.